Előfizetői tartalom

Warren Buffett kilép Bill Gates alapítványának vezetőségéből

Portfolio
Warren Buffett ma elérte annak a korábban tett ígéretének a felét, miszerint minden Berkshire Hathaway részvényét, azaz nettó vagyonának több mint 99 százalékát jótékony célokra tervezi eladományozni, és egyben le is mondott a Bill & Melinda Gates Alapítvány igazgatótanácsából. Buffett igazgatótanácsi pozíciója nagy PR-értékű körülmény volt az alapítvány számára, amely a világ egyik legnagyobb jótékonysági vállalkozása.

A 90 éves Buffett 4,1 milliárd dollár értékű Berkshire-részvényt adott öt alapítványnak, ezzel 238 624 részvényre csökkentette részesedését, amely jelenleg mintegy 100 milliárd dollárt ér. A pénzt kapó alapítványok közé tartozik a Bill & Melinda Gates Alapítvány, a Susan Thompson Buffett Alapítvány, a Sherwood Alapítvány, a Howard G. Buffett Alapítvány és a NoVo Alapítvány....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés