GettyImages-1230121270
Üzlet

Megvan a nagy amerikai alku, csúcson zártak az amerikai indexek

Portfolio
Az amerikai tőzsdéken emelkedés látható, feljebb került a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is, elsősorban a technológiai részvények teljesítenek jól. A kedvező hangulatot az amerikai infrastruktúra-fejlesztő csomnagról szóló alku fűtötte, az S&P 500 és a Nasdaq új történelmi csúcson zártak. Mindezt annak ellenére, hogy a heti új segélykérelmek számának alakulása kissé csalódást keltett. Az ázsiai tőzsdéken vegyes teljesítmények voltak láthatóak, míg Európában mérsékelt pluszban állnak a börzék.

Csúcson zárt a Nasdaq, S&P 500

Az amerikai jó hírek hatására az S&P 500 és a Nasdaq is új csúcson zárt. Előbbi 0,7%-ot emelkedve 14 369 ponton fejezte be a napot, az S&P 500 ma 0,6%-ot emelkedve 4266 ponton zárt. A Dow is szépen emelkedett ma, 1%-os pluszban, 34 196 ponton fejezte be a napot.

Megvan a nagy amerikai alku, csúcson zártak az amerikai indexek

Az amerikai tőzsdéken emelkedés látható, feljebb került a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is, elsősorban a technológiai részvények teljesítenek jól. A kedvező hangulatot az amerikai infrastruktúra-fejlesztő csomnagról szóló alku fűtötte, az S&P 500 és a Nasdaq új történelmi csúcson zártak. Mindezt annak ellenére, hogy a heti új segélykérelmek számának alakulása kissé csalódást keltett. Az ázsiai tőzsdéken vegyes teljesítmények voltak láthatóak, míg Európában mérsékelt pluszban állnak a börzék.

Tovább a cikkhez

Kitart a jó hangulat

Továbbra is erősek a vevők az Egyesült Államokban, a Dow Jones index 1% felet tudott ma nőni a tegnapi záróértékéhez képest, 34 220 pont felett áll. Az S&P 500 és a Nasdaq szintén emelkedni tudott (0,6-0,7%-ot), mindkét index történelmi csúcson zárhat ma este.

Emelkednek az amerikai piacok

A vezető amerikai indexek pluszban vannak ma este, de a növekedés nem számottevő. A Dow Jones épphogy 1% alatt emelkedik, 34 210 ponton áll. Az S&P 500 0,55%-ot tudott ma eddig emelkedni, a Nasdaq szintén félszázalékos pluszban jár.

Stagnált ma a BUX

Ma gyakorlatilag stagnált a BUX index, a magyar blue chipek közül az OTP 0,54 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,17 százalékkal, a Richter 1,1 százalékkal, a Magyar Telekom pedig 0,24 százalékkal került lejjebb.

Pluszban nyitottak az amerikai tőzsdék

Pluszban nyitottak ma az amerikai tőzsdék, a Dow Jones 0,6 százalékkal, az S&P 500 0,5 százalékkal, míg a Nasdaq 0,7 százalékkal került feljebb.

Kilőtt a Masterplast árfolyama

Már több mint 6 százalékos pluszban áll a Masterplast árfolyama, amely év eleje óta több mint 80 százalékkal került feljebb, és jelenleg 3 600 forinton áll.

A mai forgalom azonban nem kiemelkedő, sőt, messze az elmúlt 30 kereskedési nap átlaga alatt alakul, jelenleg 167,5 millió forinton áll. Ezzel a Masterplast még így is a BÉT 4. legforgalmasabb papírja az OTP, a Mol és a Richter mögött.

forgalommaas

Bemondták, mennyit ér valójában a bitcoin - Innen már nincsen feljebb?

Idén láttunk már közel 65 ezer dolláros bitcoint és 29 ezer dolláros bitcoint is, de kifejezetten nehéz feladat meghatározni, hogy pontosan mennyit érhet a legnépszerűbb kriptovaluta. A JP Morgan a sokat hangoztatott "digitális arany" elképzelés mentén haladva igyekezett mégis választ adni a kérdésre, és a kriptopénz, valamint az arany volatilitása közötti összefüggéssel egy 23-35 ezer dolláros középtávú fair értéket határozott meg a bitcoinra.

Tovább a cikkhez

Emelkedés jöhet az amerikai tőzsdéken is

A kereskedést megelőző adatok alapján pluszban nyithatnak majd a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,3 százalékkal, az S&P 500 0,3 százalékkal, míg a Nasdaq 0,5 százalékkal kerülhet feljebb. A 10 éves amerikai államkötvényhozam továbbra is mérsékelt, 1,49 százalék környékén áll, ami részben segítheti az emelkedést.

Csányi Sándor és az OTP más vezetői is részvényopciókat kaptak

Az OTP közleménye szerint Csányi Sándor elnök-vezérigazgató, valamint a bank több vezetője is kapott részvényopciókat kedvezményes részvényvásárlási program keretében.

Tovább a cikkhez

Felvásárolhatja a Volkswagen a Europcart

A Volkswagen autógyártó csütörtökön megerősítette, hogy az Attestor és a Pon Holdings befektetőkkel együtt fontolgatja az Europcar autókölcsönző cég többségi részesedésének megszerzését.

Tovább a cikkhez

Pluszban az európai tőzsdék, jól teljesítenek az autógyártók

Többségében pozitív teljesítmények láthatóak napközben az európai tőzsdéken, a vezető részvényindexek közül a DAX már 0,8 százalékkal, a CAC 1,1 százalékkal, a FTSE pedig 0,2 százalékkal került feljebb.

Jól teljesítenek ma az autógyártók, a Porsche már több mint 2 százalékos pluszban áll, míg a BMW, a Renault és a Volkswagen is több mint 1 százalékkal került feljebb.

Összeomlott Amerika két legnagyobb jelzálog-finanszírozójának részvényárfolyama

32 és közel 37%-os esésben van a Fannie Mae és a Freddie Mac árfolyama, miután az amerikai legfelsőbb bíróság nem adott helyt a részvényesek egy fontos kérésének – írja a MarketWatch.

Tovább a cikkhez

Elon Musk újabb cége mehet tőzsdére

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk akkor fogja tőzsdére vinni a SpaceX űrinternetes vállalkozását, a Starlinket, amikor annak cash flowja ésszerűen kiszámítható lesz - írta a milliárdos vállalkozó szerdán késő este a Twitteren.

Tovább a cikkhez

Emelkedésben az európai tőzsdék

A kereskedés megkezdését követően emelkedés látható az európai tőzsdéken a tegnapi gyengébb teljesítményt követően. A vezető részvényindexek közül a DAX 0,6 százalékkal, a FTSE 0,3 százalékkal, míg a CAC szintén 0,6 százalékkal került feljebb. Emellett pluszban áll többek között a spanyol, az olasz és a svájci börze is.

Pluszban nyitott a BUX

Emelkedéssel indította a napot a BUX index, amely 0,3 százalékos pluszban áll, a magyar blue chipek közül az OTP 0,6 százalékkal, a Mol 0,3 százalékkal, míg a Richter 0,1 százalékkal került feljebb. A Magyar Telekom 0,1 százalékkal került lejjebb.

A bitcoin bányászat sokkal könnyebbé válhat a kínai szigorítás miatt

Mivel Kína keményen fellép a kriptovaluták ellen, hamarosan sokkal könnyebbé - és jövedelmezőbbé - válhat a bitcoin bányászata. A múlt hónapban Peking intézkedéseket sürgetett a bitcoin-bányászat felszámolására, mivel aggályok merültek fel, részben annak környezeti hatásai miatt. Ez máris azt eredményezte, hogy a kriptobányászok más régiókba, például Észak-Amerikába menekültek Kínából.

Tovább a cikkhez

Emelkedés jöhet a tőzsdéken

  • Felemás teljesítmény volt látható az amerikai tőzsdéken, a vezető részvényindexek közül a Dow Jones 0,2 százalékkal, míg az S&P 500 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,1 százalékot emelkedett, ami új csúcs is egyben. Emellett újabb két befolyásos Fed döntéshozó (Raphael Bostic és Michelle Bowman) jelezte, hogy a magasabb inflációt ugyan továbbra is átmenetinek tekintik, de az tovább tarthat a korábban vártnál.
  • Az ázsiai piacokon felemás teljesítmények láthatóak, a Nikkei 0,1 százalékos, az ausztrál tőzsde pedig 0,5 százalékos mínuszban áll. Ezzel szemben a hongkongi részvényindex 0,2 százalékkal, a Kospi szintén 0,2 százalékkal, míg a sanghaji börze 0,1 százalékkal került feljebb.
  • A határidős amerikai részvényindexek mérsékelt emelkedést vetítenek előre, míg a határidős DAX 0,3 százalékos pluszban áll.
  • Várhatóan ma publikálja délelőtt friss Inflációs Jelentését az MNB, délután pedig jön a jegybank egyhetes betéti tendere. Kora délután a Bank of England kamatdöntő ülése lehet lényeges, elsősorban a font árfolyamára lehet hatással, bár előzetesen nem várnak változtatást a szakemberek. Amerikában a felülvizsgált első negyedéves GDP-adat jelenik meg a tartós fogyasztási cikkek rendelésállománya mellett.
  • Az olaj árfolyama stagnál, egy hordó Brent ára jelenleg 75,4 dollár hordónként, míg a WTI típus 73,4 dollárba kerül. Az arany árfolyama unciánként 0,15 százalékkal került lejjebb 1776 dollárra.
  • A forint árfolyama enyhén erősödik, jelenleg egy euró 350,1 forint, míg a dollárért 293,6 forintot kérnek.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

SZG_9411
vodafone budapest logo

Kiszámoló Hogyan adózol?

Bár már sokszor írtam az adózásról, úgy tűnik, érdemes még írni róla. A választások közeledtével az ellenzék...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Kagi, Renko, Heikin Ashi - melyik mire jó?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
GettyImages-1211246429 (13)