GettyImages-1233636274
Üzlet

Hamarosan hivatalos fizetőeszköz lesz a bitcoin Salvadorban, jöhetnek a kriptovaluta ATM-ek is

Portfolio
El Salvador elnöke, Nayib Bukele csütörtöki nemzeti beszédében jelentette be, hogy szeptember 7-től hivatalos fizetőeszköz lesz a bitcoin az országban. Egy cég pedig már jelezte is, hogy 1 millió dollárt fektetnének be Salvadorban, hogy 1500 kriptovaluta ATM-et üzemeltessenek be.

Salvador kongresszusa már elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely hivatalos fizetőeszközzé nyilvánítaná a bitcoint. Ezzel Salvador lesz az első olyan ország a világon, ahol ezt a lépést megteszik.

Bukele elmondta, hogy

a bitcoin használata opcionális lesz, senkinek sem lesz kötelező elfogadnia. Ha valaki bitcoinban kap fizetséget, akkor lesz arra lehetősége, hogy azt automatikusan dollárban kapja meg.

A munkajövedelem és a nyugdíj továbbra is dollárban lesz biztosítva mondta el az elnök, de arra nem tért ki, hogy ez az állami és a magánszektor munkavállalóit egyaránt érinti-e.

Az Athena Bitcoin már be is jelentette, hogy 1 millió dollárt fektetnék be az országban, hogy 1500 kriptovaluta ATM-et üzemeltessenek be.

Ez különösen olyan helyeken történne, ahova nagy arányban érkeznek nemzetközi pénzküldemények (hazautalt külföldi jövedelem).

Ezt Bukele is kiemelte beszédében, vagyis azt, hogy a törvény részben azért született, hogy segítsen azokon, akik jellemzően hazautalják hozzátartozóiknak a külföldi jövedelmüket. Ezzel ugyanis elkerülhetőek lennének az átutalás magas költségei.

Salvador ugyanis erősen támaszkodik ezekre a hazautalt külföldi jövedelmekre, amely a viszonylag szegény ország 2019-es GDP-jének mintegy ötödét, 6 milliárd dollárt tett ki.

(Reuters)

Címlapkép: Juan Carlos/Bloomberg via Getty Images

budapest duna parlament getty stock mobil
jeff bezos amazon media kit forrás amazon
vakcina_oltas_koronavirus
astrazeneca_oxford_covid_vakcina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Mire kell figyelned? Melyek az első lépések?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
GettyImages-1211246460 (7)