Előfizetői tartalom

Több mint 5 milliárd forintos beruházást jelentett be a Masterplast

Portfolio
Az egyik leggyorsabban bővülő szigetelőanyag típus gyártásával fejleszti hőszigetelőanyag ellátási láncát a Masterplast. Az XPS polisztirol hőszigetelő anyagok felhasználása a modern építészet igényei és a szigorodó energetikai követelmények miatt egyre gyorsuló ütemben növekszik, miközben a gyártókapacitások jelenleg külföldi kézben összpontosulnak. A fejlesztéssel egy újabb stratégiai fontosságú termék gyártása valósul meg, amellyel a cég csökkenti kitettségét és saját forrásból biztosíthatja a termékellátását. A szabadkai gyártóbázison 5,05 milliárd forintból létesülő üzem 2023 elején kezdheti meg a működést, mintegy 200 ezer köbméteres éves termelési kapacitás mellett. A beruházás finanszírozásához a Külügyminisztérium HEPA programjának keretében nyújt 50 százalékos mértékű vissza nem térítendő állami támogatást.

Az XPS extrudált polisztirol nagy terhelhetőségű, alacsony vízfelvételű, táblás hőszigetelő anyag felhasználása a modern építési kultúrában rohamosan bővül, és egyre nagyobb teret nyer. Kedvező fizikai tulajdonságai révén kiválóan alkalmas nedvességgel érintkező felületek vagy nagyobb terhelésnek kitett beépítési környezetben, így lábazati és mélyépítési hőszigetelésként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés