Előfizetői tartalom

Nemzeti biztosító a láthatáron: súlyos hiánybetegséget gyógyíthat a kormány

A jelentős hazai versenyzők hiánya ellehetetleníti az állam és biztosítóipar közti - a társadalom hosszú távú biztonságos működéséhez szükséges, a kockázatok közös csökkentésére irányuló - szakmai párbeszédet a magyar biztosítási piacon. Részben ezzel magyarázható az elmúlt harminc év együttműködési kudarca az egészségügy és a nyugdíj területén. A „komoly” országokban az egészségügyi és a nyugdíjellátás jelentős részét magánalapon a biztosítók finanszírozzák, nálunk azonban nincs kivel rendszert építeni. Az Aegon magyar kézbe kerülésével a hazai tulajdon aránya 20%-ra emelkedne, ami még nem meggyőző, de a kölcsönösen előnyös, bővülő partnerség kialakításához már elég lehet.

Bevezetés A Portfolio 2021 05.07-én „Valamire készül az Orbán-kormány: nagy nemzeti biztosító a láthatáron?” címmel közölt interjút Horváth Bélával, a magyar biztosítási szakma egyik doyenjével. A cikk egyik alapvetése, hogy Magyarországon a szektor külföldi kézben van, ez így nincsen jól, aztán a beszélgetés elkanyarodott az 1990-es privatizáció akkori Állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés