Előfizetői tartalom

További emelkedés az amerikai tőzsdéken

Portfolio
A piaci szereplők továbbra is a Covid-változatokat, különösen a delta variánst figyelik, emellett fontos adat is érkezett, az euróövezeti infláció júniusban az előrejelzéseknek megfelelően mérséklődött, de a magasabb nyersanyagárak miatt őszre várhatóan jóval az Európai Központi Bank célkitűzése fölé emelkedhet a mutató. Az ázsiai tőzsdék ma rosszul teljesítettek, Európa vezető tőzsdéin mérsékelt emelkedést láthattunk a piacnyitásban, később azonban lefordultak a vezető indexek. A magyar tőzsde eleinte kimondottan jól teljesített, a délutáni órákra azonban a BUX is lefordult az európai tőzsdékhez hasonlóan. Iránykereséssel indult a nap az amerikai tőzsdéken, a kereskedésre rányomhatja a bélyegét a kimondottan rossz európai tőkepiaci hangulat, ezzel szemben pozitív gazdasági hír is érkezett, az elemzői várakozásokat némileg meghaladva nőtt az amerikai versenyszektorban foglalkoztatottak létszáma júniusban. Az amerikai tőzsdéken viszont a vevők domináltak, mérsékelten emelkedtek a vezető részvényindexek.

2021. június 30. 22:02 Megosztás Mérsékelt emelkedés Az amerikai tőzsdéken a kivárás volt jellemző, miközben a vezető európai részvényindexek lefordultak, az amerikaiak mérsékelten emelkedtek, az S&P 500 értéke 0,2, a Dow Jones indexé 0,6 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés