Előfizetői tartalom

Focimeccseken, bulikban, futóversenyen vizsgálták a koronavírus terjedését - Itt vannak az első eredmények

Portfolio
Többezres tömegrendezvényeken vizsgálta a koronavírus terjedését egy brit tanulmány, többek között focimeccsen, zenei díjátadón és szórakozóhelyen annak érdekében, hogy a jövőre vonatkozóan ajánlásokat fogalmazzanak meg a rendezvények biztonságos lebonyolításához szükséges intézkedésekről. Az első körben vizsgált 9 eseményen, ahol járvány elleni szabályok voltak érvényben, nem alakultak ki gócok, a résztvevő összesen 58 ezer főből mindössze 28 koronavírusos esetet regisztráltak, amelyek esetén az eseményen való részvételhez kapcsolódhatott a fertőződés. Ebből még egyelőre messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, mivel egy olyan időszak adatait vizsgálták, amikor már visszaszorult a járvány, több eseményt meg kell figyelni még – figyelmeztetnek a tanulmány készítői.

Februárban a brit miniszterelnök megrendelt egy tanulmányt azzal kapcsolatban, hogy azokon a nagyobb tömegrendezvényeken, ahol lehetetlen tartani a távolságot, mint például a járvány időszaka alatt hiányolt focimeccseken, koncerteken, hogyan lehet minimalizálni a koronavírus terjedését. Elkészült a program első fázisának tanulmánya, aminek célja annak felderítése, hogy hogyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés