Előfizetői tartalom

Extrém növekedés és megosztó üzleti gyakorlat - Tőzsdére megy a botrányokat halmozó Robinhood

Júliusban tőzsdére mehet a kisbefektetőket alaposan megosztó online brókercég, a Robinhood, amely gyakorlatilag ingyenes kereskedést biztosít a felhasználói számára. Függetlenül attól, hogy éppen szereti-e őket valaki vagy a botrányai miatt utálja, az kétségtelen, hogy masszív növekedést produkált a társaság az elmúlt években, és már közel 20 millió ügyféllel rendelkezik. A sherwoodi erdő hőséről elnevezett cég tavaly ráadásul már nyereséges is volt, és az idei első negyedévben is az lehetett volna, ha nem kellett volna elkönyvelniük egy hatalmas egyszeri veszteséget, ami az év eleji mémrészvényes őrületnek köszönhető. Az sem semmi, hogy a Robinhood teljes árbevételének 6 százaléka a dogecoin kereskedéséhez kapcsolódott az év első három hónapjában, de más érdekességek is kiderültek még a társaság által kiadott tőzsdei regisztrációs dokumentumból.

Öles léptekkel előre A Robinhoodot kifejezetten azzal a céllal hozták létre, hogy a kisbefektetők könnyebben és olcsóbban juthassanak hozzá részvényekhez és opciókhoz. Az online brókercég platformja kvázi ingyenes: ingyen lehet számlát nyitni, nincsenek havi díjak, és ami a legfontosabb, hogy tranzakciós díjat sem számítanak fel a kereskedés után. Ez természetesen sok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés