Előfizetői tartalom

OTP, Mol, Richter – Melyik most a hazai alapkezelők kedvenc részvénye?

Portfolio
A nyár eleji csúcsdöntés után alábbhagyott a lendület a magyar tőzsdén, megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy merre mehet tovább a BUX index, hogy melyek a kedvenc hazai részvényeik és hogy milyenek a kilátások a forintpiacon.

Folytatódott a rekordok döntögetése júniusban a budapesti tőzsdén, a BUX index ismét történelmi csúcsra emelkedett, azóta azonban alábbhagyott a lendület. A nyár eleji kedvező befektetői hangulathoz hozzájárult a járványhelyzet előtti időszakra történő folyamatos visszatérés és a nemzetközi színtéren is tapasztalható fokozatos gazdasági visszarendeződés. Most azonban a delta variáns terjedése, a vezető technológiai cégek elleni támadások, az amerikai állampapírhozamok csökkenése és a részvénypiaci túlvettség elbizonytalanította a befektetőket. Július elején, havi rendszerességű felmérésünk során ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy milyenek a kilátások a magyar tőzsdén és a forintpiacon.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A július elején készített felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Dialóg Alapkezelő, Diófa Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Eurizon Asset Management (CIB Alapkezelő), Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő.

Mikor dönthet újra csúcsot a BUX?

A havi felmérésünkben résztvevő alapkezelők döntő többsége nem számít óriási elmozdulásra rövidtávon, a válaszadók 89 százaléka szerint a BUX index legfeljebb 5 százalékos változást mutathat a június végi szintről a következő három hónapban. Komolyabb, 5 százalék feletti esést senki sem jósol, viszont van, aki jelentősebb, 5 és 15 százalék közötti emelkedést vár.

A cikkünk tartalmából

  • Mit várnak a hazai alapkezelők a magyar tőzsdén?
  • A kedvenc részvényeik és a legkevésbé kedvelt papírok a hazai piacon.
  • Erősödni, vagy gyengülni fog a forint az euróval szemben?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés