Előfizetői tartalom

Zöld utat mutatott a GVH Mészáros Lőrincék terjeszkedésének a CIG Pannóniában

Portfolio
Nem látott okot a Gazdasági Versenyhivatal arra, hogy vizsgálatot rendeljen el a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. és a CIG Pannónia összefonódás-bejelentésével kapcsolatban, miután a Keszthelyi Erik és Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő alkuszcég közölte, hogy 33% fölé emelné részesedését a biztosítóban. Az MNB először a biztosítási törvény szerint vizsgálja meg a minősített befolyásszerzést, utána következhet a tőkepiaci engedélyezési eljárás.

Június 18-ai hír, hogy benyújtották a Magyar Nemzeti Bankhoz felügyeleti jóváhagyásra a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. kötelező nyilvános vételi ajánlatát a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeire. A vételi ajánlatot azért teszik, mert a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. tulajdonosi részesedése a CIG-ben elérte a 32,9 százalékot, de a kft. meg kívánja haladni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés