Előfizetői tartalom

Nem mindenkinek kell harmadik oltás az egészségügyi szakértő szerint

Portfolio
Pusztai Erzsébet infektológus szerint túlzás lenne kimondani, hogy minden vakcina esetében most azonnal kellene a harmadik oltás, ugyanis sok vakcinánál tartósnak látszik a védettség, így csak azoknak lehet szüksége egy harmadik oltásra, akiknél nem alakult ki megfelelő ellenanyagszint – mondta el az ATV Start című műsorában.

Pusztai Erzsébet hozzátette, hogy egyénenként eltérő, hogy az ellenanyag mennyire védi meg a szervezetet a fertőzéstől. Hozzátette, hogy Nyugat-Európában már sok vizsgálat volt és az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott vakcinák általában jó hatékonysággal kialakítják a védettséget. Véleménye szerint mivel főleg a Sinopharmmal oltott 60 év felettieknél merült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés