GettyImages-1211246429 (12)
Üzlet

Emelkedtek az amerikai tőzsdék

Portfolio
Erősödéssel zártak az amerikai tőzsdék. Kedvező hangulatban indult ma a kereskedés az Egyesült Államokban, mindhárom vezető részvényindex feljebb került, így folytatódik a tegnap is látott emelkedés. Az ázsiai piacokon vegyes teljesítmények voltak láthatóak, míg Európában szintén emelkednek a börzék, különösen a ciklikus részvények szerepelnek erősen. A bitcoin árfolyama visszapattant és már ismét 30 ezer dollár fölé került.

Erősödéssel zártak az amerikai tőzsdék

Pluszban zártak az amerikai tőzsdék, a vezető részvényindexek közül a Dow Jones 0,83 százalékkal, az S&P 500 0,82 százalékkal emelkedett, míg a Nasdaq 0,92 százalékkal került feljebb.

Pluszban zárt a BUX

A BUX index a kedvező nemzetközi hangulat mellett 0,55 százalékos pluszban fejezte be a napot, a magyar blue chipek közül az OTP 0,31 százalékkal, a Magyar Telekom 0,58 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,79 százalékkal, a Mol pedig 2,08 százalékkal került feljebb.

Közel 5 százalékos mínuszban a Netflix részvényei

A Netflix részvényei már közel 5 százalékos mínuszban állnak ma, év eleje óta 6 százalékkal került lejjebb az árfolyam. A társaság gyorsjelentése felemásra sikerült, így ennek köszönhető a mai csúnya lefordulás. A cég előfizetőinek száma az elemzők által vártnál nagyobb mértékben nőtt, az Egyesült Államokban azonban csökkenő feliratkozószámról számolt be a Netflix.

Pluszban az amerikai tőzsdék is

Kedvező hangulatban nyitottak ma az amerikai tőzsdék is, ahol a hétfői pánikhangulat után már tegnap is raliztak a vezető részvényindexek, ma a Dow Jones 0,6 százalékkal, az S&P 500 0,5 százalékkal, míg a Nasdaq 0,3 százalékkal került feljebb. Érdemes kiemelni, hogy a 10 éves amerikai államkötvényhozamok továbbra is meglehetősen alacsony szinten állnak, jelenleg 1,27 százalékon, amit sokan annak a jeleként értelmeznek, hogy a gazdasági növekedés mértéke mégsem lesz annyira magas az Egyesült Államokban. Ma fontosabb makroökonómiai adatokra nem lehet számítani.

Kezdődik az olimpia - Milyen befektetésekkel lehet az eseményen pénzt keresni?

A pénteken kezdődő tokiói Olimpia több szempontból is egyedülálló lesz: ez lesz az első az ötkarikás játékok közül a második világháború óta, melyet nem az eredetileg tervezett időpontban tartottak meg, és ez lesz az első, melyen nem vehetnek részt nézők. A játékokon azonban nem csak a versenyzők és a sportfogadók, hanem a befektetők is nyerhetnek: az Equilor legfrissebb elemzésében azt vizsgálta, mely szponzorok lehetnek az Olimpia nyertesei és vesztesei.

Tovább a cikkhez

Új társaságot alapított az AutoWallis

Az AutoWallis új társaságot alapított AW Buda Property Kft. néven 100 százalékos tulajdoni részesedéssel.

Tovább a cikkhez

Nagyot mennek ma a légitársaságok részvényei

Jól teljesítenek ma is az európai tőzsdék, amelyek a hétfői pánikhangulatot követően már tegnap is mérsékelt pluszban fejezték be a napot. A vezető európai részvényindexek közül a CAC 1,4 százalékkal, a FTSE 1,1 százalékkal, míg a DAX 1 százalékkal került feljebb. Elsősorban a ciklikus részvények, mint a bankok, olajvállalatok, légitársaságok és autógyártók szerepelnek jól.

Különösen a légitársaságok raliznak ma, az IAG már közel 5 százalékkal, míg az easyJet mintegy 4 százalékkal került feljebb, de a Ryanair is 3,5 százalékos pluszban áll. A befektetők elsősorban a delta vírusvariáns terjedése miatt aggódtak, de most láthatóan kedvezőbb a kereskedési hangulat.

Miért vesz Soros György és Bill Gates Covid-tesztelő céget?

A Soros Economic Development Fund (SEDF) és a Bill & Melinda Gates Alapítvány által vezetett befektetői konzorcium megvásárolja a brit Covid-tesztelő vállalatot, a Mologicot, amely egy 10 perces koronavírus-tesztet fejlesztett ki, és amely leginkább a vírus kimutatására szolgáló mélynáthás kenetvizsgálatáról ismert.

Tovább a cikkhez

Ralizik ma az olaj, megjöttek a vevők

A hét elejei esést követően ma az olaj is magára talált és emelkedés látható a piacon. Az árfolyamot alapvetően az mozgatta lefelé, hogy az olajkartell tagországai a napokban megállapodtak egymással abban, hogy augusztustól minden hónapban napi 400 ezer hordóval emelik a termelésüket, amíg a korábbi megszorításokat teljesen ki nem vezetik. Emellett a delta vírusvariáns lehetséges következményei is aggasztották a befektetőket. A hosszabb távú fundamentumok azonban egyelőre kedvezőek, így a vevők is megjelentek ma.

A Brent árfolyama 2,3 százalékkal került feljebb 70,4 dollárra, idén 36 százalékos pluszban áll.

A WTI típus árfolyama ma 2,4 százalékos pluszban áll hordónként 68,5 dolláron, idén pedig több mint 40 százalékot emelkedett.

Kritikus ponthoz érkezett a gazdaság, hova érdemes tenni a pénzünket?

Az elmúlt hetekben gyengébben teljesítettek a ciklikus és értékalapú részvények, ami több tényezőnek is köszönhető, többek között a gazdasági növekedéssel és az inflációs kilátásokkal kapcsolatos kilátások megváltozásának, illetve a delta vírusvariáns terjedésének. Ez ahhoz vezetett, hogy a befektetők a portfóliójuk egy részét visszarotálták a technológiai és defenzív papírok felé. Sokakban felmerül a kérdés így, hogy érdemes-e még egyáltalán akkor bankok, autógyártók, légitársaságok vagy éppen energetikai cégek részvényeibe fektetni vagy jobb, ha maradunk az eddig bevált receptnél, és szoftvercégekbe meg egészségügyi vállalatokba tesszük a pénzünket. Ezt a kérdést vizsgálta meg közelebbről a Goldman Sachs friss elemzésében.

Tovább a cikkhez

Szigorít az EU a kriptovaluta-tranzakcióknál - Ezzel állítólag segítenék a kriptopiac fejlődését

A bitcoint vagy más kriptovalutákat átutaló vállalatoknak gyűjteniük kell a küldő és a címzett adatait, javasolták kedden az uniós döntéshozók az ágazat szabályozásának szigorítására irányuló legújabb erőfeszítések keretében.

Tovább a cikkhez

Pozitív nyitás az európai tőzsdéken

A nyitást követően többnyire feljebb kerültek az európai börzék, a vezető részvényindexek közül a DAX stagnál ugyan, de a FTSE 0,6 százalékkal, míg a CAC szintén 0,6 százalékkal emelkedett. Emellett feljebb került a spanyol, az olasz és belga tőzsde is.

Magukra találtak a kriptovaluták, a szakadék széléről táncolt vissza a bitcoin

Tegnap a tőzsdéken már jobb teljesítményeket lehetett látni a hétfői eladási hullámot követően, de a kriptovaluták csúnyán lefordultak, és a bitcoin benézett a kritikusnak mondható 30 ezer dolláros szint alá. Ma egyelőre azonban úgy tűnik, hogy kisebb késéssel ugyan, de a részvényindexek után a kriptovaluták is magukra találtak.

Tovább a cikkhez

Közel százmillió forintért vett 4iG-részvényeket a Manhattan Magántőkealap

Tovább vette a 4iG részvényeit a Jászai Gellérthez köthető Manhattan Magántőkealap.

Tovább a cikkhez

Emelkedik a BUX index a nyitást követően

A BUX index 0,1 százalékkal került feljebb a kereskedés megkezdése után, a magyar blue chipek közül a Richter és a Magyar Telekom árfolyama stagnál, míg a Mol 0,5 százalékkal, az OTP pedig 0,1 százalékkal került feljebb.

Vegyes nyitás jöhet Európában

  • Az amerikai tőzsdék a hétfői kedvezőtlen teljesítmények után tegnap raliztak egyet, a Dow Jones 1,62 százalékkal, az S&P 500 1,52 százalékkal, míg a Nasdaq 1,57 százalékkal került feljebb. A befektetők elsősorban amiatt aggódnak mostanában, hogy a delta vírusvariáns terjedése miatt lassulhat a gazdasági növekedés, de a keddi kereskedés alapján egyelőre megnyugodtak a piaci szereplők. Elsősorban a ciklikus részvények szerepeltek erősen, mint a sétahajós cégek vagy a légitársaságok.
  • Az ázsiai piacokon vegyes teljesítmények láthatóak, a Nikkei 0,6 százalékkal, a sanghaji részvényindex 0,7 százalékkal, míg az ausztrál tőzsde 0,9 százalékkal került feljebb. Ezzel szemben a hongkongi börze 0,6 százalékos, a Kospi pedig 0,4 százalékos mínuszban áll.
  • A határidős amerikai részvényindexek stagnálást vetítenek előre, míg a határidős DAX 0,2 százalékos mínuszban áll.
  • Ma nem érkeznek fontosabb makroökonómiai adatok sem itthon, sem külföldön.
  • Az olaj árfolyama 0,5 százalékkal került feljebb, a Brent ára így hordónként 69,2 dollár, míg a WTI típus 67,3 dollár. Az arany árfolyama unciánként 0,1 százalékkal került lejjebb 1808 dollárra.
  • A forint árfolyama gyengül, egy euró 359,6 forint, míg a dollár a 305,6 forintos szinten áll jelenleg.

Ma teszi közzé gyorsjelentését többek között a Coca-Cola és a Johnson&Johnson is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Peter Juelich/Bloomberg via Getty Images

Itt a Revolut nagy dobása, már szállást is lehet foglalni az alkalmazásban

A Revolut kedden indította el a Stays nevű új funkcióját, amellyel a felhasználók az alkalmazáson keresztül foglalhatnak szállodai szobákat és egyéb szálláshelyeket. A Revolut ezzel olyan szolgáltatókkal versenyez, mint a Booking, az Expedia vagy a TripAdvisor. A fintech cég célja, hogy "szuperapplikációvá" váljon, amely több szolgáltatást kínál egy felületen keresztül.

Tovább a cikkhez
75 éves a forint 5 forintos érme mnb
GettyImages-1211246429 (13)
németország nyugdíj_getty
zöld ingatlan
vakcina
maszk_GettyImages-1214207063
pfizervakcina

Kiszámoló Hogyan adózol?

Bár már sokszor írtam az adózásról, úgy tűnik, érdemes még írni róla. A választások közeledtével az ellenzék...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Kagi, Renko, Heikin Ashi - melyik mire jó?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
GettyImages-1211246429 (13)