Előfizetői tartalom

Kritikus ponthoz érkezett a gazdaság, hova érdemes tenni a pénzünket?

Portfolio
Az elmúlt hetekben gyengébben teljesítettek a ciklikus és értékalapú részvények, ami több tényezőnek is köszönhető, többek között a gazdasági növekedéssel és az inflációs kilátásokkal kapcsolatos kilátások megváltozásának, illetve a delta vírusvariáns terjedésének. Ez ahhoz vezetett, hogy a befektetők a portfóliójuk egy részét visszarotálták a technológiai és defenzív papírok felé. Sokakban felmerül a kérdés így, hogy érdemes-e még egyáltalán akkor bankok, autógyártók, légitársaságok vagy éppen energetikai cégek részvényeibe fektetni vagy jobb, ha maradunk az eddig bevált receptnél, és szoftvercégekbe meg egészségügyi vállalatokba tesszük a pénzünket. Ezt a kérdést vizsgálta meg közelebbről a Goldman Sachs friss elemzésében.

Gazdasági kilátások, infláció és hozamok A ciklikus és értékalapú részvények felé történő korábbi fokozatos elmozdulásban nagy szerepet játszott a gazdasági növekedéssel kapcsolatos kilátások megváltozása. A Goldman Sachs által összegyűjtött ciklikus részvénykosár felülteljesítette a defenzív papírokat az idei év elejéig, majd innen egy korrekció következett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés