bitcoin
Üzlet

Szigorít az EU a kriptovaluta-tranzakcióknál - Ezzel állítólag segítenék a kriptopiac fejlődését

Portfolio
A bitcoint vagy más kriptovalutákat átutaló vállalatoknak gyűjteniük kell a küldő és a címzett adatait, javasolták kedden az uniós döntéshozók az ágazat szabályozásának szigorítására irányuló legújabb erőfeszítések keretében.

Az Európai Bizottság, az EU végrehajtó szerve által javasolt jogszabály az úgynevezett utazási szabályt alkalmazná a kriptotranzakciókra, hogy nyomon követhetővé tegye azokat. A szabály, amely a kormányközi megfigyelőszervezet, a Pénzügyi Akció Munkacsoport (FATF) egyik ajánlása, már az átutalásokra is vonatkozik.

A módosítások biztosítják a kriptovaluta-utalások, például a bitcoin teljes nyomon követhetőségét, és lehetővé teszik a pénzmosásra vagy a terrorizmus finanszírozására való esetleges felhasználásuk megelőzését és felderítését

- áll a Bizottság közleményében.

A kriptovalutákat egy ügyfél számára kezelő cégnek fel kell tüntetnie az ügyfél nevét, címét, születési dátumát és számlaszámát, valamint annak a személynek a nevét, aki a kriptovalutákat átveszi.

A címzett szolgáltatójának is ellenőriznie kell, hogy a szükséges információk közül nem hiányzik-e valamelyik. Az anonim kriptovaluta-tárcák nyújtása szintén tilos lesz, ahogyan az EU pénzmosás elleni szabályai alapján már most is tilos az anonim bankszámlák biztosítása.

A javaslatok célja, hogy megtalálják a megfelelő egyensúlyt a fenyegetések kezelése és a nemzetközi előírásoknak való megfelelés között, ugyanakkor ne rójanak túlzott szabályozási terheket az ágazatra

- közölte az Európai Bizottság.

Ezek a javaslatok segíteni fogják az uniós kriptoeszköz-ágazat fejlődését, mivel az egész EU-ban naprakész, harmonizált jogi keretből profitálhat, véli a bizottság.

Az uniós tagállamok és az Európai Parlament mondhatják ki a végső szót a javaslatokról, ami azt jelenti, hogy két évbe is beletelhet, mire azok jogerőre emelkednek, írja a Reuters.

Ma egyébként jó a hangulat a kriptovaluták piacán, a bitcoin árfolyama 3 százalékos emelkedéssel újra 30 ezer dollár felett áll, ez pedig felfelé húzza más kriptoeszközök árfolyamát is, a fontosabb coinok árfolyama ma 5-15 százalékot emelkedett.

Címlapkép: Costfoto / Barcroft Studios / Future Publishing

GettyImages-1201452177
matolcsy györgy
kórház egészségügy állami egészségügy koronavírus beteg orvos
kína usa

Kiszámoló Zöld lakáshitel

Az MNB októbertől úgynevezett zöld lakáshitelt vezet be 200 milliárd forint kerettel, 25 évig fix, maximum 2,5%-os...

Alapblog Hülye voltam

Archívumunkból (2017): Mennyiszer hallottam ezt a szöveget barátoktól, spekiktől, befektetőktől. Egyszerű magyarázat...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
GettyImages-1211246460 (6)