FONTOS Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk
 
Előfizetői tartalom

Feltámadt a bitcoin, ugrottak az altcoinok – Mi történt?

Portfolio
Hatalmas fordulat zajlott le néhány nap alatt a bitcoin piacán, mert kedden még a 30 ezer dolláros szint eleséséről számoltunk be, szombat délelőtt viszont már a 34 ezres szintet ostromolta az árfolyam. Eközben fontos technikai szinteken ugrott át felfelé a legnagyobb kapitalizációjú kriptodeviza, ami még nagyobb emelkedéseket váltott ki számos altcoin piacán. A nagy változás mögött technikai és fundamentális jellegű fejlemények egyaránt meghúzódnak.

Kedden elesett a 30 ezer dolláros szint a bitcoin piacán és sokan attól tartottak, hogy innen hirtelen hatalmas szakadás következik be akár a 20 ezer dolláros régióba. Ez azonban nem történt meg, ugyanis a 29200 dollár körüli szinten folyamatosan megtámasztották a vevők az árfolyamot (a Cointelegraph szerint minden idők legnagyobb vételi volumene látszott a tőzsdei „könyvekben”) és mivel egy nagy ETF-ből sem kezdtek kitárazni a lock-up periódus lejártával a bitcoin-tulajdonosok azokban a napokban, az árfolyam szerda hajnalban felfelé pattant a 30 ezer dollár körüli régióba.

Még szerdán napközben az árfolyam a 31 ezer dolláros szinten is átugrott felfelé, majd azokra az üzenetekre, amelyek egy bitcoin-panelbeszélgetésről érkeztek neves előadóktól, átmenetileg 32800 dollárig száguldott az árfolyam. Itt azonban beleütközött egy csökkenő trendvonalba, így a jegyzések csütörtök-pénteken ezzel a szinttel küzdöttek.

Ezt a tartomány tegnap éjjel törte át nagy erővel az árfolyam, és a jelentős emelkedés után szombat délelőtt már a 34 ezres szintet kezdte ostromolni. Előtte 33800 dollár körül egy fontos Fibonacci korrekciós szint húzódik, amelyet egyelőre nem tudott meggyőzően áttörni felfelé az árfolyam.

Miről szól ez az elemzés?

  • A 30 ezres szint elesésével már sokan temetni kezdték a bitcoin és az egész kriptopiacot, de lényeges fordulat történt.
  • Összeszedtünk néhány fontos technikai és fundamentális tényezőt, amelyek ezt a fordulatot okozták.
  • Látványos ábrákon mutatjuk be, hogy a vezető kriptodevizáknál a fordulat milyen szintekről történt és most milyen vonalakra érdemes figyelni.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés