Előfizetői tartalom

Hatalmasat raliznak a kriptovaluták, hamvaiból támadt fel a bitcoin

Portfolio
Az elmúlt hetekben sokat gyengélkedtek a kriptovaluták, és a bitcoin már 30 ezer dollár alá is benézett. Aztán a napokban hirtelen nagyot fordult a hangulat, és feltámadtak hamvaikból az alternatív fizetőeszközök. Ez részben annak lehet köszönhető, hogy állítólag az Amazon gondolkodik azon, hogy elfogadja fizetőeszközként majd a bitcoint, de elképzelhető, hogy egy "short squeeze" is lezajlott mindeközben.

A bitcoin árfolyama több mint 7 százalékos pluszban áll alig valamivel 38 ezer dollár alatt, bár napközben már 39 ezer dollár fölé is benézett, év eleje óta több mint 30 százalékkal került feljebb. Ez nem kis teljesítmény tekintve, hogy alig egy hete még a kritikusnak mondható 30 ezer dollár alatt volt az árfolyama. Hasonlóan jól teljesít a többi kriptovaluta is,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés