Előfizetői tartalom

Rekordnyereséget ért el a Tesla, nem kell már ide bitcoin-eladás és környezetvédelmi kredit se

Portfolio
Remekül sikerült a Tesla második negyedéve, a társaság rekordot döntött gyakorlatilag minden fontosabb pénzügyi soron. Soha nem volt még ilyen magas a gyártás és az értékesítés, csúcson az árbevétel, az üzemi eredmény és az adózott eredmény is. A társaság most nem értékesített egyetlen bitcoint sem, de erre nem is lett volna szüksége, hiszen így is rekordnyereséget ért el a cég, sőt, még a környezetvédelmi kreditek értékesítése nélkül is bőven maradt volna profit. Rossz hír azonban, hogy a Tesla Semi gyártása jövőre csúszik.

Rekordszintű gyártás és értékesítés A második negyedévben 206 421 darab autót gyártott le a Tesla, amelyek közül 2 340 darab volt Model S/X, valamint 204 081 darab Model 3/Y gurult le a futószalagról. Ez a tavalyi év azonos időszakához képest 151 százalékos növekedésnek felelt meg. Az, hogy a termékmix ennyire eltolódott a Model 3/Y irányába, annak tudható be, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés