Előfizetői tartalom

Itt a történelmi csúcs, soha nem volt még ilyen drága a benzin Magyarországon

Portfolio
Pénteken változnak az üzemanyagárak a hazai kutakon, a benzin átlagára 454 forint lesz literenként, ami új történelmi csúcs, míg a gázolaj 449 forintra emelkedik, ami mindössze egy forinttal marad el a korábbi rekordtól. Az áremelkedés annak köszönhető, hogy a múlt hét elejei eladási hullámot követően gyorsan visszapattant az olajár, ami arra utal, hogy a növekvő kereslettel egyelőre nem tud lépést tartani a kínálat. Emellett pedig a forint is gyengült az elmúlt időszakban a dollárral szemben az MNB tegnapi kamatemeléséig. A delta vírusvariáns terjedése ugyan továbbra is jelentős kockázati tényező, de egyelőre inkább az olaj- és üzemanyagárak emelkedése tűnik valószínűbbnek a következő időszakban. Érdemes azonban az amerikai jegybank lépéseit és kommunikációját is figyelemmel követni az inflációs fejleményekkel kapcsolatban.

Történelmi csúcsra kerül a benzin Pénteken változik az üzemanyagok ára a hazai kutakon, a holtankoljak.hu információi szerint a benzin literenkénti átlagára 5 forinttal történelmi csúcsra, 454 forintra emelkedik, míg a gázolaj literenkénti átlagára 6 forinttal 449 forintra nő. A több mint 20 éve vezetett üzemanyagár adatbázisunkban a benzin eddigi legmagasabb árát 2012.04.20-án...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés