Előfizetői tartalom

Már az iPhone-okat is elérte a chiphiány

Portfolio
Erős negyedéves számokat közölt az Apple az április-júniusi időszakra az amerikai piaczárás után közzétett gyorsjelentésében, az iPhone bevételei közel 50 százalékkal emelkedtek, és minden fontosabb termék kétszámjegyű növekedést tudott mutatni az egy évvel ezelőtti szintről. A negyedéves bevétel és profit még az elemzői várakozásokat is meghaladta, a részvények árfolyama mégis esett a zárás utáni kereskedésben, miután a vállalat menedzsmentje a chiphiány negatív hatásaira figyelmeztette a befektetőket.

A második negyedév főbb számai: Az Apple bevétele 81,4 milliárd dollárra rúgott a 2021 április-júniusi időszakban, ami 36 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest és mintegy 8 milliárd dollárral felülteljesítette az elemzői várakozásokat. A második negyedév jellemzően a leggyengébb dinamikájú negyedév szezonálisan az Apple-nél, ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés