Előfizetői tartalom

Csalódást okozott az AstraZeneca, veszteséges a koronavírus-vakcinája

Portfolio
Nonprofit koronavírus-vakcinát ígért az AstraZeneca és úgy tűnik, hogy ez össze is jött, a második negyedévben is vesztesége volt a vállalatnak a vakcinájából – bár a veszteség mérséklődött az első negyedévihez képest – derül ki a brit-svéd gyógyszergyártó ma közzétett negyedéves gyorsjelentéséből. A brit-svéd gyógyszergyártó bevétele meghaladta az elemzői várakozásokat, a negyedéves eredmény azonban csalódást okozott, elmaradt az elemzői konszenzustól.

Az AstraZeneca közlése szerint a cég és gyártópartnerei eddig összesen több mint 1 milliárd dózis vakcinát állítottak elő, ebből 700 milliót június végéig leszállítottak a világ 170 országába. Az AstraZeneca bevételeit 894 millió dollárral dobta meg az oltóanyag az április-júniusi negyedévben, viszont közel 13 millió dolláros veszteséget okozott a nettó eredmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés