Előfizetői tartalom

Átkerültek a magyar állam Molban lévő szavazati jogai az új, közös alapítványhoz

Portfolio
A Mol még áprilisban jelentette be, hogy a magyar állammal közösen új, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványt hoz létre, amelynek létrehozási folyamata a napokban zárult le. Az alapítói részvénytranszfert követően a magyar állam Molban lévő szavazati jogainak száma közel 43 millióról 8-ra csökkent, szavazati jogainak aránya így gyakorlatilag nulla.

A Mol bejelentése alapján a magyar állam július 28-án az alapítvány alapító okiratának rendelkezései szerint 42 977 996 darab „A” sorozatú névre szóló törzsrészvényt ruházott át az alapítvány részére. A Mol további 42 977 996 darab „A” sorozatú névre szóló Mol törzsrészvényt ruházott át az alapítvány részére. A fenti tranzakciók eredményeképpen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés