Előfizetői tartalom

Csak a németek okoztak kellemetlen meglepetést az EU nagy gazdaságai közül

Portfolio
A német gazdaság teljesítménye a második negyedévben 1,5%-kal haladta meg az előző negyedéves szintet. A friss adat kissé csalódás, mert a várakozások ennél magasabb, 2%-os GDP-növekedésről szóltak. Ugyanakkor az olasz gazdaság a várt 1,3% helyett 2,7%-kal, a spanyol pedig a 2,2%-os előrejelzéshez képest 2,8%-kal tudott növekedni. A még reggel megjelent francia GDP-adat is jobb volt egy tized százalékponttal a várakozásoknál, ott 0,9%-os volt a növekedés, dacára, hogy a lezárások még erősek voltak a második negyedévben.

A kisebb gazdaságok közül Csehország és Ausztria jelentette még a második negyedéves teljesítményét. Az osztrákok "félhivatalos" (a Wifo gazdaságkutató intézet által számolt) GDP-gyorsbecslése 4,3%-os növekedést jelez. Ezzel Ausztria kikerült a technikai recesszióból, ugyanis két egymást követő negatív GDP-index után produkált jelentős felpattanást. Csehországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés