Előfizetői tartalom

A nyárias forgalom ellenére is jól teljesített a BUX júliusban

Portfolio
Júliusban is emelkedett a BUX index alacsonyabb, nyárias forgalom mellett. A legnagyobb forgalmat az OTP részvényeivel bonyolították, amely a teljes volumen közel 60 százalékát adta. A legjobb teljesítményt azonban a Richter papírjai nyújtották a magyar blue chipek közül. A három legnagyobb brókercég sorrendjében is volt kisebb változás, a Wood zárt az élen, míg a Concorde és az Erste helyet cserélt – derül ki a BÉT július havi tájékoztatójából.

A járvánnyal kapcsolatos újabb lehetséges lezárások és korlátozások július során jelentősen befolyásolták a meghatározó nemzetközi tőzsdéken, így a német, a francia és a brit indexeket, valamint az amerikai piacokat is. A hónap második felére már pozitívabb befektetői hangulat volt jellemző, amely többek között egyes nemzetközi nagyvállalatok kedvező gyorsjelentéseire...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés