Előfizetői tartalom

Felpörgött a gazdaság, kiváló eredményeket szállíthat a Mol a második negyedévben

Portfolio
Péntek hajnalban, augusztus 6-án teszi közzé idei második negyedéves gyorsjelentését a Mol, amely az elemzői várakozások alapján az egy évvel korábbihoz képest több mint dupla akkora, negyedéves alapon pedig negyedével magasabb tisztított EBITDA-ról számolhat be. Nagy javulás várható a finomítás-kereskedelem üzletág teljesítményében, de a kutatás-termelés és a fogyasztói szolgáltatások is erős lehetett. Egyedül a gáz szegmens esetében alakulhatott gyengébben a negyedév.

A Mol idei második negyedéve kifejezetten jól alakulhatott, és szinte minden szempontból erősebb lehet az előző negyedévhez képest. Hiszen míg az első negyedévben az üzemi eredmény 78,7 milliárd forint volt és az adózott eredmény szintjén 92,3 milliárd forintos nyereséget ért el a vállalat, addig az idei második negyedévben a tisztított üzemi eredmény 128,8 milliárd forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés