Előfizetői tartalom

Új rekordot hozott a második negyedév a Richternek, amivel az elemzőket is meglepte

Kellemes meglepetést okozott a Richter a befektetőknek ma hajnalban közzétett első féléves jelentésével, a második negyedévben szinte minden tekintetben az elemzői várakozásokat felülmúló számokat közölt a hazai gyógyszergyártó. A bevétel kétszámjegyű ütemben nőtt, az üzemi eredmény pedig különösen nagyot ugrott, részben annak köszönhetően, hogy a működési költségek a bevételnél kisebb mértékben emelkedtek, részben pedig annak eredményeként, hogy a bázisidőszakot egy jelentős negatív egyszeri tétel terhelte, ami az idei második negyedévben nem állt fenn. A pénzügyi eredmény soron elkönyvelt veszteség azonban az adózott eredmény jelentősen csökkentette az egy évvel korábbi szintről, erre azonban számítottak az elemzők, így ebben a tekintetben is felül tudta teljesíteni a várakozásokat a cég. Az első félév alapján jó úton halad a Richter afelé, hogy teljesítse az idei 5 százalékos bevételnövekedési célt. A Vraylar amerikai royalty bevételei továbbra is dinamikusan növekszenek és január óta az Evra is jelentősen hozzájárul a gyógyszergyártó növekedéséhez.

Szinte minden tekintetben az elemzői várakozásokat felülmúló második negyedéves számokat közölt a Richter ma hajnalban közzétett gyorsjelentésében. Az április-júniusi időszak összes árbevétele 155,9 milliárd forintra emelkedett, ami 5,7 százalékkal van a Portfolio által készített elemzői konszenzus felett. Az első két negyedév árbevétele kiegyensúlyozottabban alakult...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái