Előfizetői tartalom

Történelmi csúcsra ment a BUX, mi jön most a magyar tőzsdén?

Portfolio
Történelmi csúcsot döntött a héten a BUX index, története során először 50 ezer pont fölé emelkedett. Ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket a piac kilátásairól, hogy merre mehet a részvényindex, melyek a kedvenc részvényeik és mi várhat a forint árfolyamára.

A járvánnyal kapcsolatos újabb aggasztó hírek, a delta variáns terjedése, az újabb lehetséges lezárások és korlátozások július során jelentősen befolyásolták a hangulatot a meghatározó nemzetközi tőzsdéken. A hónap második felére már pozitívabb befektetői hangulat volt jellemző, amely többek között egyes nemzetközi nagyvállalatok kedvező gyorsjelentéseire vezethető vissza. A magyar piac is felfelé indult a hónap végén, ami egészen új csúcsig repítette a BUX indexet, története során először 50 ezer pont felett járt a BUX.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Havi rendszerességű felmérésünkben ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket a BUX és a forint kilátásairól, valamint a kedvenc részvényeikről és a legkevésbé kedvelt papírjaikról a magyar tőzsdén. Az augusztus elején készített felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Diófa Alapkezelő, Eurizon Asset Management (CIB Alapkezelő), Erste Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő.

Merre mehet a BUX?

A megkérdezett alapkezelők többsége - az egy hónappal ezelőtti helyzethez hasonlóan - 3 hónapos időtávon legfeljebb 5 százalékos elmozdulást vár a BUX indexben. 5 százalék feletti eséssel senki sem számol, de van, aki kifejezetten optimista és 5 százalék feletti erősödésre számít.

A cikkünk tartalmából

  • Augusztus elején is elkészítette a Portfolio havi rendszerességű alapkezelői felmérését.
  • Megkérdeztük a profi befektetőket, hogy mit várnak a magyar tőzsdén.
  • Várakozásokat adtak a forintpiac kilátásaira is.
  • Elmondták, hogy mely papírok a top pickeik a magyar tőzsdén és hogy melyek a legkevésbé kedvelt részvényeik.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái