GettyImages-1211246429 (15)
Üzlet

Jelentősebb eséssel zártak az amerikai indexek

Portfolio
Lefordultak szerdán az amerikai tőzsdék a Fed jegyzőkönyvét követően, az irányadó indexek jelentősebb mínusszal zártak, a Dow közel 400 pontos esést szenvedett el. A héten kifejezetten kedvezőtlen volt a kereskedési hangulat a tengerentúlon, amit részben a koronavírusos fertőzések számának növekedése okozott, részben pedig a kiskereskedelmi forgalom csökkenése és a kaotikus afganisztáni helyzet. Európában ma felemásan alakult a nap, de a vezető részvényindexek nem teljesítettek jól. A magyar börze ellenben felülteljesítő volt, ami főleg az OTP ralijának volt köszönhető.

Jelentősebb esés az amerikai tőzsdén

Második napja esnek az irányadó amerikai indexek, ma jelentősebb mínuszok bontakoztak ki, miután a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyvéből kiderült, hogy szóba került a tapering idei elindítása. A kereskedést 382 pontos mínusszal fejezte be a Dow, ami 1,1 százalékos esésnek felel meg, az S&P 500 hasonló mértékű esést produkált, míg a Nasdaq kisebb, 0,9 százalékos eséssel zárta a napot.

Hirtelen közel 200 pontot esett a Dow

Közzétette a július 27-28-i ülésének jegyzőkönyvét a Fed, amelyből kiderül, hogy a Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) tagjai optimizmusuknak adtak hangot a gazdasági növekedéssel kapcsolatban. A közzétételt követően esett a Dow index.

Tovább a cikkhez

Pluszban zárt a BUX, erős volt az OTP

A BUX index felülteljesítő volt ma a nemzetközi tőzsdei mezőnyben és 1,28 százalékos pluszban fejezte be a napot, a magyar blue chipek közül az OTP 2,74 százalékkal, a Richter 0,55 százalékkal, míg a Magyar Telekom 0,93 százalékkal került feljebb. A Mol részvényei ellenben 0,25 százalékos mínuszban zártak.

buixv

Mínuszban az amerikai tőzsdék a nyitás után

Az amerikai tőzsdéken gyenge teljesítmények láthatóak a mai nyitást követően, a vezető részvényindexek közül a Dow Jones 0,4 százalékkal, az S&P 500 0,2 százalékkal, míg a Nasdaq 0,1 százalékkal került lejjebb.

sddg

Jól teljesít a BUX, ralizik az OTP

Felülteljesít ma a BUX index az európai mezőnyben, amely már 1,1 százalékos pluszban áll, míg a vezető részvényindexek gyengén szerepelnek.

A magyar tőzsde jó szereplése elsősorban az OTP újabb jó teljesítményének köszönhető, amely a tegnapi 5 százalékos emelkedés után ma is 2,28 százalékos pluszban áll. Emellett az Appeninn és a Waberer's papírjai is raliznak.

Kedvezményes áron hívtak le részvényeket az OTP vezetői, majd értékesítették őket

Az OTP közleménye szerint Bencsik László vezérigazgató-helyettes és Wolf László igazgatósági tag kedvezményes részvényvásárlási program keretében hívott le részvényeket, majd ezeket többségében értékesítették is.

Tovább a cikkhez

Rekordárfolyam és nagy forgalom a Masterplast gyorsjelentése után

Ma tette közzé féléves jelentését a Masterplast, 2021. első félévében a vállalat adózott eredménye már több mint 40 százalékkal meghaladta a teljes 2020. évi profitot. A társaság árfolyama 0,4 százalékos pluszban áll a mai bejelentést követően 4780 forinton, de napközben már a 4 850 forintot is elérte, ami új történelmi csúcs.

msssdd

A rekorddöntés mellett a részvények forgalma is kiugró, már 328 millió forint felett jár a volumen, holott az elmúlt 30 nap átlaga egész napra 248 millió forint. A Masterplast ezzel a BÉT negyedik legforgalmasabb papírja az OTP, a Richter és a Mol után.

mpfirgg

Tovább robog a Masterplast-gyorsvonat, történelmi csúcsra ment az árfolyam

Tovább dübörög az üzlet a Masterplastnál, a globális felújítási láz és az egészségipari bővülés új történelmi rekordra repítette a második negyedévben a cég árbevételét és profitszámait. 2021. első félévében a vállalat adózott eredménye már több mint 40 százalékkal meghaladta a teljes 2020. évi profitot – derül ki a Masterplast ma reggel publikált féléves jelentéséből. A számok közzétételét követően új történelmi csúcsra emelkedett a ma reggeli kereskedésben a Masterplast részvényeinek árfolyama.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt emelkedés az európai tőzsdéken

A kereskedés megkezdését követően mérsékelt emelkedés látható az európai tőzsdéken, a vezető részvényindexek közül a FTSE és a DAX is 0,1 százalékkal került feljebb, míg a CAC gyakorlatilag stagnál. Emellett feljebb került a spanyol és a belga börze is.

daxcvbb

Pluszban nyitott a BUX

A kereskedés megkezdését követően 0,2 százalékos pluszban áll a BUX index, a magyar blue chipek közül az OTP 0,5 százalékkal, a Mol pedig 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,2 százalékos mínuszban áll. A Magyar Telekom árfolyama stagnál.

buxxxcvvbbn

Emelkedés jöhet az európai tőzsdéken

  • Az amerikai tőzsdék gyengélkedtek tegnap, a vezető részvényindexek közül a Dow Jones 0,79 százalékkal, az S&P 500 0,71 százalékkal, míg a Nasdaq 0,93 százalékkal került lejjebb. Az esések részben annak köszönhetőek, hogy a befektetők továbbra is a koronavírus terjedése miatt aggódnak, illetve az sem segített, hogy a kiskereskedelmi forgalom júliusban 1,1 százalékkal csökkent.
  • Az ázsiai piacokon ma többnyire emelkedés látható, a sanghaji tőzsde 0,8 százalékkal, a Nikkei 0,6 százalékkal, a hongkongi börze 0,7 százalékkal, a Kospi 0,9 százalékkal, míg a szingapúri részvényindex 0,8 százalékkal emelkedett.
  • A határidős amerikai részvényindexek stagnálást vetítenek előre, míg a határidős DAX 0,2 százalékos pluszban áll.
  • Ma reggel az MNB teszi közzé a nemzetközi tartalékok legfrissebb statisztikáját, illetve délelőtt az Eurostat júliusi inflációs adata érkezik. Az már sejthető, hogy a magyar áremelkedési ütem hosszú hónapok után nem az első helyen áll Európában, de akár a dobogóról is lecsúszhattunk. Miközben ugyanis nálunk 4,6%-ra csökkent az infláció, a lengyel és a román előzetes adat már 5%-os drágulást mutat.
  • Az olajár ma 0,6 százalékkal került feljebb, egy hordó Brent 69,6 dollárba kerül, míg a WTI típus 66,9 dollárba. Az arany árfolyama unciánként 0,3 százalékkal került feljebb 1791 dollárra.
  • A forint ma kisebb erősödést mutat, egy euró 351,4 forint, míg a dollár a 299,9 forintos szinten áll.
makronaptár0816

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Peter Juelich/Bloomberg via Getty Images

Megemelte a CIG Pannónia célárfolyamát a Concorde

Semleges ajánlását változatlanul hagyva az eddigi 340 forintról 355 forintra növelte a CIG Pannónia részvényeire vonatkozó célárfolyamát a Concorde a tegnapi gyorsjelentést követően. A biztosító 2023-as díjbevételcéljának 78%-a valósulhat meg.

Tovább a cikkhez
karikó katalin
GettyImages-1202271610 (1)
GettyImages-887623138
bull
novákkatalin
befektetés kereskedés kriptodeviza árfolyam
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Foglalkozunk a hazai, az európai, az amerikai részvényekkel, és a fontosabb tőzsdeindexekkel.
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
GettyImages-1202271610 (1)