FONTOS Döntött a kormány: napokon belül új ingyenhitel érkezik a magyar családoknak!
GettyImages-507980012 (16)
Üzlet

Mégsem fog új kutatófúrást végezni a Mol az Őrségben - Reagált a Mol

Portfolio
Egy szerdán nyilvánosságra került határozat szerint a Mol felülvizsgálta a tervezett tevékenységeket és nem kívánja az Őri-M-1 jelű mélyfúrást megvalósítani – írja Facebook-oldalán a Greenpeace Magyarország. A Mol azzal indokolta a lépést mai közleményében, hogy más, az ország energiaellátása szempontjából ígéretes területekre koncentrál.

A Greenpeace a tervezett kutatófúrás megakadályozása végett még korábban fordult bírósághoz, illetve közös állásfoglalást is kiadott több mint 110 civilszervezettel együtt, amiben a tervek leállítását követelték.

A ma nyilvánosságra hozott határozat szerint pedig a Mol az eljárás megszüntetését kérte az illetékes kormányhivataltól. A társaság felülvizsgálta a tervezett tevékenységét és nem kívánja az Őri-M-1 jelű mélyfúrást megvalósítani - írja bejegyzésében a Greenpeace.

A Mol még korábban tervezett kutatófúrást végezni az Őrségben. A helyiek közül sokan aggódtak, hogy olajkutat létesítene a társaság, ami az ingatlanok értékét befolyásolná, és ezen felül a kút Natura 2000-es területen található. A vállalat azonban jelezte, hogy földgáz után kutat, amivel a lakosság fűtési igényeit szolgálná ki.

A hírt kommentálva a Mol elmondta: „A Mol határozatlan időre elhalasztja az Őriszentpéter mellé tervezett kutatófúrás előkészítését, mert az elmúlt hónapok hazai és nemzetközi kutatási eredményei alapján más, az ország energiaellátása szempontjából ígéretes területekre koncentrál. A nyár folyamán például szeizmikus méréseket indítottunk további szénhidrogén-lelőhelyek feltárása érdekében, és az ország számos pontján végzünk egyidejűleg kutatási tevékenységeket, hogy minél több hazai forrásból származó, a lehető legtisztább energiával tudjuk ellátni a magyar lakosság szükségleteit. Az Őrisztenpéter mellé tervezett kutatófúrást nagyon fontosnak tartjuk a magyarországi földgázellátás szempontjából, ezért továbbra is vizsgáljuk az alternatív fúrási helyszíneket, a beruházás pontos menetrendjéről pedig később határozunk.”

Kereskedés Mol-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

GettyImages-1202271610 (1)
GettyImages-887623138
novákkatalin
befektetés kereskedés kriptodeviza árfolyam
bull
VAL_03974 (1)
hiventures vezetői panelbeszélgetés
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Foglalkozunk a hazai, az európai, az amerikai részvényekkel, és a fontosabb tőzsdeindexekkel.
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
GettyImages-1202271610 (1)