Előfizetői tartalom

Európa utána az amerikai részvényindexek is szép pluszban zártak

Portfolio
Ahogy az várható volt, az amerikai eszközvásárlási program idei leállításával kapcsolatos szerda esti Fed-jelzés csak néhány órára volt képes elrontani a részvénypiaci hangulatot Amerikában, minden ilyen esést megvesznek régóta. Már a csütörtöki kereskedésben látszott a vételi erő, ami az európai piacokon is mérsékelt pluszokhoz vezetett a pénteki zárásra, aztán a pénteki amerikai részvénypiaci nyitáshoz közeledve meglódultak az indexek, és végül mindhárom vezető index 0,7-1,1% közötti pluszban zárt. Az egyik Fed döntéshozó máris kezdi meggondolni magát az eszközvásárlások idei leállításával kapcsolatban, mert a járvány ismét egyre erősebb, ami a gazdaságban is károkhoz vezethet.

2021. augusztus 20. 22:22 Megosztás Pluszban zárt pénteken Amerika, de a heti teljesítmény így is mínuszos lett Az egyik Fed döntéshozó, Robert Kaplan dallasi Fed-elnök pénteken azt sugallta a Fox Business Networknek adott nyilatkozatában, hogy máris...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés