Előfizetői tartalom

Itt vannak a világ legnépszerűbb autói - Újra tarolt a Toyota

Portfolio
Ha a világ legnépszerűbb autóiról van szó, akkor a Toyota és a Volkswagen mind márka, mind modell tekintetében a két legdominánsabb név, ami nem is meglepő, hiszen ez a két gyártó adja el a legtöbb autót világszerte. A rendelkezésre álló információk alapján összesen 44 olyan ország van a világon, ahol a Toyota a legkelendőbb márka, sőt, létezik egy olyan ország is ahol a piac 94 százalékát tette ki a márka. Ezzel szemben a Volkswagen 17 országban áll az eladási listák élén, főleg az európai régióban. Ha a modellek szerinti bontást nézzük, akkor szintén a Toyota viszi a pálmát, hiszen cég elpusztíthatatlan hírében álló Hilux pickupja 14 országban volt a legnagyobb eladásokat generáló modell 2020-ban.

Bár tavaly az átlagnál kevesebb autó talált gazdára, a világ legnagyobb autógyártói közül több is meglepően jól viselte a pandémiát. Elsősorban az ellátási láncok akadozása, és a leállított termelés okozta a problémákat az autóiparban, és mire a második félévben a fogyasztói kereslet visszapattant, egy újabb kihívással kellett (és kell továbbra is) szembenézniük...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái