FONTOS Döntött a kormány: napokon belül új ingyenhitel érkezik a magyar családoknak!
frankfurt
Üzlet

Pluszban fejezte be a napot Amerika

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken jó hangulatban telt a keddi kereskedési nap, és az európai tőzsdék is javarészt emelkedtek ma. Itthon a piac figyelme az MNB-re szegeződött, amely a várakozásoknak megfelelően 30 bázisponttal 1,5 százalékra emelte az alapkamatot, azonban a jegybank azt is bejelentette, hogy elkezdi visszavágni az állampapír-vásárlási programját. A tengerentúli tőzsdék ma felfelé kapaszkodnak, az emelkedést támogatja, hogy az FDA tegnap megadta a teljes forgalomba hozatali engedélyt a Pfizer/BioNTech vakcinájának. A vezető amerikai tőzsdeindexek kisebb pluszban fejezték be a napot.

Pluszban zárt Amerika

A vezető amerikai tőzsdeindexek kisebb pluszban fejezték be a mai kereskedést, a Dow Jones Index 0,1, az S&P 500 0,2, a Nasdaq 0,5 százalékkal került feljebb.

20 ezer afgán menekültnek ad ingyenszállást az Airbnb

Az Airbnb 20 ezer afgán menekült számára nyitotta meg ingatlanjai kapuit kedden, illetve arra kérték fel felhasználóikat, hogy segítsenek további szállások biztosításával az elesetteken, akik a krízishelyzet elől menekülnek – írja a Marketwatch.

Tovább a cikkhez

Kisebb pluszban Amerika

A kereskedés második felére is kitart a jó hangulat a tengerentúli tőzsdéken: a Dow Jones 0,1, az S&P 500 0,2, a Nasdaq 0,4 százalékos emelkedést mutat.

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,8 százalékkal került lejjebb, miután az MNB ma bejelentette, a vártnak megfelelően 30 bázisponttal emelte az alapkamatot, és elkezdi visszavágni az állampapír-vásárlási programját. A hazai blue chipek szinte kivétel nélkül mínuszban zárták a napot, az OTP 1,1 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,3 százalékot esett, a Richter 1,3 százalékot gyengült, a Magyar Telekom pedig 0,9 százalékos pluszban fejezte be a mai kereskedést.

Buy the dip? Sírjukból emelkednek fel a megütött tech-óriások részvényei

Az elmúlt hónapokban kifejezetten rossz befektetésnek számítottak a kínai technológiai cégek, erről első sorban a kormánypárt "gondoskodott". Szigorító intézkedések, büntetések és szankciók sorjáztak sűrű egymásutánban február eleje óta, ezt természetesen a befektetők is lereagálták, komoly árfolyamesést idézve elő olyan nagyvállalatoknál, mint például a Pinduoduo, a JD.com vagy az Alibaba. A tegnapi kereskedést és a mai remek piacnyitást látva azonban sok befektető úgy vélheti, hogy "megtaláltuk az alját" az esésnek - a ralit segíti többek között a tavalyi év sztárbefektetőjének, Cathie Woodnak a színre lépése is.

Tovább a cikkhez

Megkapták az engedélyt, szárnyal a biotech cég részvénye

Augusztus eleji elemzésünkben írtunk egy kifejezetten  alacsony piaci értékkel rendelkező biotech cégről, egész pontosan a Cara Therapeutics-ról. A cikk apropója akkor az volt, hogy olyan vállalatokat kerestünk, melyek gyógykészítményei épp az amerikai gyógyszerfelügyelet, a Food and Drug Administration (FDA) jóváhagyására vártak - most meg is érkezett a várva várt döntés, ezzel párhuzamosan a befektetők is felfigyeltek a papírra.

Tovább a cikkhez

Emelkednek az amerikai tőzsdék a nyitás után

Emelkedéssel indult a nap a tengerentúli tőzsdéken, a Dow 0,2 százalékos erősödése mellett, az S&P 500 0,1 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,3 százalékot emelkedett. Szektorokat tekintve jól teljesítenek az utazási cégek és az energiavállalatok, miután Pfizer/BioNTech vakcinája hétfőn megkapta a teljes forgalomba hozatali engedélyt Amerikában. Mindeközben a technológiai cégekre sem lehet panasz, a A Facebook, az Nvidia, az Amazon, az Alphabet és a Tesla is feljebb került, részben ezeknek a papíroknak a jó teljesítménye miatt került ma új csúcsra Nasdaq. Egyedi részvények szintjén a Best Buy 6 százalékkal emelkedett, miután megemelte egész éves értékesítési előrejelzését, mivel az elektronikai kiskereskedő rugalmas keresletre számít. A Palo Alto Networks 16 százalékot ugrott, mivel több elemző megemelte a részvényre vonatkozó célárát, miután a kiberbiztonsági cég a Wall Street becslései fölé prognosztizálta a 2022-es egész éves eredményét.

Esik a magyar tőzsde a kamatdöntés után

Már a kamatdöntést megelőzően is negatív hangulat uralkodott a magyar tőzsdén, és továbbra is ez látszik, BUX 0,6 százalékos mínuszban van. Az előzetes várakozásoknak megfelelően újabb 30 bázisponttal 1,5 százalékra emelte az alapkamatot az MNB Monetáris Tanácsa kedden. Egyelőre csak a döntést közölte az MNB, délután három órakor érkezik a közlemény a részletekkel, illetve háttérbeszélgetést tart Virág Barnabás alelnök. 

Az európai mezőnyhöz képest ma alulteljesítő a magyar tőzsde, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy más európai piacokon relatíve kis mozgások láthatók.

Fogy a lendület a tőzsdéken, de jól teljesítenek a légitársaságok

Továbbra is javarészt emelkednek az európai tőzsdék, azonban egyre több vezető benchmark kerül a negatív tartományba.

Szektorokat tekintve a légitársaságok és az utazási cégek kifejezetten jól teljesítenek, miután a FDA tegnap megadta a Pfizer/BioNTech vakcinájának a teljes forgalomba hozatali engedélyt.

Lefordult a magyar tőzsde

Bár az európai tőzsdéken javarészt emelkedés látszik, a BUX a délelőtt második felére az alulteljesítők közé került, elsősorban az OTP húzza vissza a hazai részvényindexet. A forgalom a magyar tőzsdén relatíve alacsony a megszokotthoz képest, a befektetők kivárnak az MNB hamarosan érkező kamatdöntése előtt, ahol gyakorlatilag borítékolható az újabb 30 bázispontos kamatemelés. Ha bármilyen más döntés születne, akkor az mindenképp meglepetés lenne a piac számára, emellett a jegybanki közlemény hangvétele hozhat minimális finom változásokat.

Csillag születik? - Richard Branson újabb űrcége megy tőzsdére

A milliárdos üzletember Richard Branson kisméretű műholdak indítására specializálódott cége, a Virgin Orbit tőzsdére lép egy körülbelül 3,2 milliárd dollár értékű fúzión keresztül, mégpedig egy biankó vállalat segítségével.

Tovább a cikkhez

Valaki közel 400 millió forintot fizetett egy digitális kőszikláért

Valaki 400 ethereumot fizetett ki tegnap egy digitális kőszikla tulajdonjogáért, ami közel 400 millió forintnyi összegnek felel meg. A JPEG formátumú sziklakép az úgynevezett Etherrock gyűjtemény része, amelyekből összesen 100 darab létezik. Emellett más jellegű digitális alkotások is népszerűek mostanában, mint a pingvinek, de a Visa is közel 45 millió forintot fizetett egy NFT-ért.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodik Európa

Emelkednek az európai tőzsdék a nyitás után, a DAX 0,3 százalékos erősödése mellett, a CAC 0,5 százalékkal került feljebb, míg a FTSE 100 0,2 százalékot erősödött. A milánói börze is feljebb került 0,4 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,3 százalékot erősödött. Az európai nyitás tükrözi a jó nemzetközi hangulatot, és az emelkedést az is támogatja, hogy a német gazdaság a második negyedévben a vártnál valamivel gyorsabban, negyedéves szinten 1,6 százalékkal nőtt, éves szinten pedig 9,4 százalékkal emelkedett. Ez az első negyedévi visszaeséshez képest erőteljes fellendülés, de a Bundesbank hétfőn figyelmeztetett, hogy az ország a delta vírusváltozat miatt elmaradhat az egész évre kitűzött növekedési céloktól.

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után

Emelkedéssel indult a nap a magyar tőzsdén, a BUX 0,2 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek szinte kivétel nélkül pozitív tartományban indítják a napot, egyedül az OTP jár tegnapi záróára közelében, a Mol 0,4 százalékot emelkedett, a Richter 0,1 százalékot erősödött, a Magyar Telekom pedig 0,7 százalékos pluszban nyitott.

Elon Musk nincs elragadtatva a Tesla önvezető szoftverétől

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója tegnap este a Twitteren "igazából nem valami jóként" jellemezte a vállalat kísérleti vezetőtámogató szoftverének legújabb kiadását, az FSD Beta 9.2-es verzióját. Az amerikai közlekedési hatóság nemrég egyébként vizsgálatot is indított az elektromosautó-gyártó önvezető rendszerével kapcsolatban.

Tovább a cikkhez

Emelkedés jöhet Európában

  • Az amerikai tőzsdéken kifejezetten jól alakult a hétfői kereskedési nap, a Dow Jones 0,61 százalékkal, az S&P 500 0,85 százalékkal, míg a Nasdaq 1,46 százalékkal került feljebb. A hangulatot javította, hogy az eddigi vészhelyzeti alkalmazás után hétfőn megkapta a Pfizer/BioNTech a teljes forgalomba hozatali engedélyt Amerikában az FDA-tól.
  • A Wall Street-i ralit követően az ázsiai piacok is jól teljesítettek, a Nikkei 1 százalékkal, sanghaji index 1,1 százalékkal, hongkongi tőzsde pedig 1,8 százalékkal került feljebb. Ázsia más részein is jó volt a hangulat, a dél-koreai Kospi 0,9 százalékot emelkedett, míg a szingapúri index 0,7 százalékkal került feljebb.
  • A határidős amerikai részvényindexek mérsékelt pluszban állnak, míg a határidős DAX 0,2 százalékos emelkedést vetít előre a keddi piacnyitásra.
  • Gazdasági adatokat tekintve itthon a mai nap lesz a hét legfontosabb napja, bár az MNB kamatdöntése nem valószínű, hogy komoly izgalmakat hozna, hiszen gyakorlatilag borítékolható az újabb 30 bázispontos kamatemelés. Ha bármilyen más döntés születne, akkor az mindenképp meglepetés lenne a piac számára, emellett a jegybanki közlemény hangvétele hozhat minimális finom változásokat.
  • Az olaj árfolyama ma tovább emelkedett, a Brent 0,7 százalékos erősödést követően hordónként 69,2 dollár, míg a WTI típus 66,2 dollárba kerül. Az arany ára 0,1 százalékos mínuszban áll unciánként 1803,6 dolláron.
  • A forint minimálisan gyengül ma, egy euró 350 forintba kerül, míg a dollár a 298 forintos szinten áll.
makronaptár0823

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Getty Images

GettyImages-1202271610 (1)
GettyImages-887623138
novákkatalin
befektetés kereskedés kriptodeviza árfolyam
bull
VAL_03974 (1)
hiventures vezetői panelbeszélgetés
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Foglalkozunk a hazai, az európai, az amerikai részvényekkel, és a fontosabb tőzsdeindexekkel.
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
GettyImages-1202271610 (1)