Portfolio signature

Megint elszabadult a bitcoin, hiába temették sokan

Portfolio
A bitcoin árfolyama mindig is híres volt a komoly kilengésekről, és ez az idei évben sem volt másképp, hiszen láttunk már idén őrült száguldást, duplázódó árfolyamot, és villámgyors összeomlást is. Most megint izgalmas a bitcoin piaca, hiszen a korábbi történelmi csúcstól azért még messze vagyunk, de a hónapokig tartó sávozásnak vége szakadt, és most az 50 000 dolláros szintet ostromolja az árfolyam. Ebben a cikkben összegyűjtöttük, hogy milyen események mozgatták idén a bitcoin piacát, a kínai szigorítástól és a bányászat betiltásától kezdve Elon Musk Twitteres kirohanásain keresztül, egészen a mostani rali mögött meghúzódó okokig. Végül megnéztük, hogy jelenleg melyek a legfontosabb árfolyammozgató tényezők, mit mondanak az on-chain mérőszámok, és hogyan fest a technikai kép.

Fentről lehet nagyot esni

Sok mindent el lehet mondani a bitcoin piacáról, de azt nem, hogy unalmas lett volna számára az idei év. 2021-et a bitcoin 29 000 dollár közeléből indította, ami akkor történelmi csúcsnak számított, majd kisebb korrekciók mellett egészen 64 854 dollárig (Binance) emelkedett az árfolyam április 14-ig, ami jelenleg is a mindenkori csúcsnak számít.

Ezek után viszont igencsak savanyúvá vált a szőlő a kriptobefektetők számára, hiszen az árfolyam a korábbi csúcsról több mint 50 százalékot zuhant bő egy hónap alatt.

Ezen időszak alatt több olyan hír is érkezett, amely elősegítette az esést az addigra kifejezetten túlfeszítetté vált piacon:

Miről szól még a cikk?

  • Összeszedtük az okokat, amelyek a bitcoin piacának összeomlása mögött álltak.
  • Július végén jött a fordulat, mutatjuk mi hajtotta felfelé az árfolyamot.
  • Összegyűjtöttük a legfontosabb bitcoinnal kapcsolatos híreket, amelyek az elmúlt hetekben érkeztek.
  • Hogy állunk most? On-chain mérőszámok, árazási modell, és a technikai kép.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések