arany
Üzlet

Megszólalt a sztárbefektető, aranyat kell venni Mark Mobius szerint

Portfolio
Mark Mobius veterán befektető szerint a befektetőknek a portfóliójuk 10 százalékát aranyban kellene tartaniuk, mivel a koronavírus világjárvány elleni küzdelem érdekében bevezetett példátlan ösztönző intézkedések következtében a valuták leértékelődnek.

Ebben a szakaszban "10 százalékot fizikai aranyba kellene fektetni" - mondta Mobius, aki a Franklin Templeton Investmentsnél eltöltött több mint három évtized után hozta létre a Mobius Capital Partners-t.

A valuták leértékelődése globálisan elég jelentős lesz jövőre, tekintettel a hihetetlen mennyiségű pénzmennyiségre, amelyet kinyomtattak.

Az arany árfolyama tavaly rekordot döntött, mivel a koronavírus világjárvány következtében a befektetők a menedékeszközök felé fordultak, de azóta a vakcinák bevezetése után az arany árfolyama visszaesett. A válság leküzdésére a központi bankok és a kormányok világszerte a monetáris és fiskális ösztönzők példátlan hullámát indították el, növelve a Federal Reserve és az egyes országok mérlegét, megterhelve az államháztartásokat.

Nagyon-nagyon jó lesz, ha fizikai aranyunk lesz, amelyhez azonnal hozzáférhetünk anélkül, hogy fennállna a veszélye annak, hogy a kormány elkobozza az összes aranyat

- mondta Mobius, aki régóta rajong a nemesfémért.

Az unciánként 1 814 dolláron kereskedett arany egy évvel ezelőtt elérte a 2 075 dollár feletti történelmi csúcsot. Az elmúlt egy évben több mint 4 százalékot veszített az értékéből, miközben a globális részvénypiacok rekord közelben vannak.

Címlapkép: Getty Images

aszfalt, útépítés, bitumen
német választás 2021 szavazás voksolás
olaf scholz
török_isztanbul
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Ingyenes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
evergrande