frankfurt
Üzlet

Új csúcson zárt a Nasdaq és az S&P 500, de a Dow lefordult

Portfolio
Emelkedéssel zártak az ázsiai tőzsdék hétfőn, és Európában is alapvetően jó volt a hangulat a tőzsdéken, a BUX is emelkedéssel zárt. A magyar tőzsdén a Megakrán is nagyot ralizott a hétfői kereskedésben. Ami a tengerentúli tőzsdéket illeti, a vezető indexek közül az S&P 500 és a Nasdaq is új csúcsra került hétfőn, miután Jerome Powell amerikai jegybankelnök múlt pénteken a vártnál lazább hangnemet ütött meg a Fed monetáris politikáját illető kérdésekben. A jó hangulat egészen a zárásig kitartott, de az utolsó órában már nem volt további emelkedés, a Dow mínuszba fordult.

Vegyes zárás

Vegyesen zártak az amerikai indexek: a pénteki jó hírek egész hétfőn kitartottak, de a zárás előtti utolsó órában némileg romlott a hangulat. A Nasdaq composite 1% felett is járt napközben, végül 0,9%-ot emelkedve, 12 265 ponton fejezte be a napot, új csúcsra érve ezzel. Szintén új csúcsra ért záráskor az S&P 500 is - az index 0,43%-ot emelkedett, 4 528 ponton fejezte be a napot. A Downak nem volt jó napja, zárás előtt mínuszba fordult, 0,2%-ot esve, 35 399 ponton fejezte be a napot.

Kitartanak a pluszok

Zárás előtt egy órával már nincs nagy elmozdulás, a Dow továbbra is stagnál, az S&P 500 index 0,6%-os pluszban van. A Nasdaq 100 index sem mozgott érdemben, továbbra is 1%-os pluszban van, a Nasdaq composite 1,2%-ot emelkedett ma. A bitcoin fél százalékot esett, az ethereum 3,5%-os pluszban van.

Szépen teljesít a Nasdaq, a Dow már kevésbé

A pozitív nyitás után továbbra is kitartanak a pluszok, de eltéréseket látunk az egyes indexek között. A Nasdaq index tovább emelkedik és már 1%-kal haladja meg a tegnapi zárószintet, a Dow Jones viszont stagnál. Az S&P 500-nél szintén szép, 0,6%-os emelkedést láthatunk a tegnapi szinthez képest.

Pluszban zártak az európai tőzsdék

A magyar tőzsde mellett a vezető európai indexek is pluszban zárta. A londoni FTSE 100 index 0,32%-ot emelkedve 7148 ponton, a német DAX 15 885 ponton zárt, ami 0,21%-os emelkedést jelent. A francia CAC 40 ma 0,15%-ot, a milánói FTSE MIB 0,1%-ot emelkedett.

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 1,1 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek kivétel nélkül pluszban zártak, az OTP 1,5 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,9 százalékot erősödött, a Richter 0,6 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom pedig 0,3 százalékos pluszban fejezte be a hétfői kereskedést.

Itt az újabb kínai szigorítás - Megszabják, hogy mennyit játszhatnak online a gyerekek

A Tencent közölte, hogy együttműködik a kínai szabályozó hatóságokkal és az iparági partnerekkel az online játékok kiskorúak általi használatának kontrollálása érdekében, és bejelentette, hogy az elektronikus játékokból származó áprilisi-júniusi bevételei 2019 óta a leglassabb ütemben nőttek, miközben Kína egyre szigorúbban ellenőrzi a technológiai ágazatot.

Tovább a cikkhez

Csúcson az amerikai tőzsdék

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,1 százalékos erősödése mellett, az S&P 500 0,2 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,4 százalékkal került feljebb. Ezzel a Nasdaq és az S&P 500 is új csúcsra került, de a Dow is közel jár mindenkori csúcsához. A jó hangulat részben annak tudható be, hogy a Fed elnöke, Jerome Powell múlt pénteken enyhe hangnemet ütött meg a jegybank monetáris politikáját illető kérdésekben.

Keményen nekiment a kriptovalutáknak a milliárdos befektető, szerinte előbb-utóbb nullát fognak érni

John Paulson arról lett híres, hogy a 2008-as válság idején remekül játszott meg a ingatlanpiac összeomlását. Bár azóta jóval kevesebbet hallani róla, most a milliárdos befektető elmondta a véleményét a kriptovalutákról. Paulson szerint a kriptoeszközök teljesen el fognak értéktelenedni, és senkinek nem ajánlja, hogy befektessen ebbe az eszközosztályba.

Tovább a cikkhez

Emelkedik a magyar tőzsde

Emelkedik a magyar tőzsde hétfő délután, a BUX 0,6 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek szinte kivétel nélkül pluszban állnak, egyedül a Magyar Telekom került lejjebb. Kiemelkedően jól teljesít a midcapek közül az Alteo, amely ma tette közzé legfrissebb számait, melyek alapján a cég az év első felében gyakorlatilag megduplázta a konszolidált EBITDA-t. Ez ugyanúgy rekordnak számít a cégcsoport történetében, mint a 2,8 milliárd forintot meghaladó konszolidált nettó eredmény, amely a tavalyi év azonos időszakához képest 165 százalékos növekedést mutat.

Nagy forgalom mellett száguld a Megakrán

Nagyot ralizik a Megakrán árfolyama a hétfői kereskedésben, a jegyzés csak ma több mint 20 százalékot emelkedett, míg forgalom tekintetében a részvény benne van a Top5-ben.

Tovább a cikkhez

Története legjobb féléves eredményét érte el az Alteo, megugrottak a szabályozási központ bevételei

Az Alteo szabályozási központ üzletágának megugró bevételei, a pandémia miatt tavaly megtorpant kiskereskedelmi üzletág visszapattanása, valamint a 2020-ban befejeződött beruházások és felvásárlások hatása járult hozzá a leginkább ahhoz, hogy az év első felében gyakorlatilag megduplázta a konszolidált EBITDA-t az Alteo. Ez ugyanúgy rekordnak számít a cégcsoport történetében, mint a 2,8 milliárd forintot meghaladó konszolidált nettó eredmény, amely a tavalyi év azonos időszakához képest 165 százalékos növekedést mutat.

Tovább a cikkhez

Jó a hangulat Európában

A délután második felében jó hangulat uralkodik az európai tőzsdéken, a BUX az élbolyban szerepel a vezető részvényindexek között, részben az OTP és a Mol jó teljesítményének köszönhetően. Szektorokat tekintve az olaj és gázipari részvények emelkednek még az olajár esése ellenére is, miután egy erőteljes hurrikán csapott le az Mexikói-öbölben, melynek hatására több száz tengeri olajfúrót állítottak le. A legjobban teljesítő részvények az autógyártók, a technológiai részvények és a kiskereskedelmi szegmens papírjai.

Jelentés után esik a BIF

Nagyot esett a BIF árfolyama a hétfői kereskedésben, miután a cég múlt pénteken csökkenő árbevételről számolt be, valamint az adózott eredmény is visszaesett a tavalyi év azonos időszakához képest.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel próbálkoznak az európai tőzsdék

Emelkedéssel próbálkoznak az európai tőzsdék a nyitás után, a DAX 0,1 százalékos erősödése mellett, a CAC stagnál, a brit tőzsde pedig bankszünnap miatt zárva tart. A milánói börze feljebb került 0,1 százalékkal, míg a spanyol tőzsde pénteki záróértéke közelében jár. A kedvező hangulat részben a jó nemzetközi hangulattal magyarázható, miután a Jerome Powell amerikai jegybankelnök múlt pénteken jelezte, hogy ugyan az eszközvásárlási program visszavágása elindulhat idén, viszont a kamatok emelése még várat magára.

Gyengül a BUX a nyitásban

Mérsékelten esik a magyar tőzsde, a BUX 0,1 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek szinte kivétel nélkül mínuszban indították a napot, az OTP a kivétel, amely 0,1 százalékkal feljebb került, a Mol stagnál, a Richter 0,1 százalékot esett, a Magyar Telekom pedig 0,5 százalékkal került lejjebb.

Megszólalt a sztárbefektető, aranyat kell venni Mark Mobius szerint

Mark Mobius veterán befektető szerint a befektetőknek a portfóliójuk 10 százalékát aranyban kellene tartaniuk, mivel a koronavírus világjárvány elleni küzdelem érdekében bevezetett példátlan ösztönző intézkedések következtében a valuták leértékelődnek.

Tovább a cikkhez

Iránykeresés jöhet Európában

  • Emelkedéssel zártak múlt pénteken a tengerentúli tőzsdék, a Dow 0,7 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 0,9 százalékot erősödött, a Nasdaq pedig 1 százalékot emelkedett. Ezzel mind az S&P 500, mind pedig a Nasdaq új történelmi csúcson zárt. A jó hangulat részben annak volt betudható, hogy Jerome Powell múlt pénteken a Jackson Hole-i konferencián végül a várakozásokkal szemben nem jelentette be az eszközvásárlási program visszavágását, viszont még idén elindulhat a tapering a jegybankelnök szerint. Emellett viszont hozzátette, hogy kamatemelésre még nem kell számítani.
  • Az amerikai piacokon látott jó teljesítmény után emelkedéssel indult a hét az ázsiai tőzsdéken, a japán Nikkei 0,4 százalékot erősödött, míg a sanghaji tőzsde 0,2 százalékkal került feljebb, a hongkongi index pedig 0,6 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is jó volt a hangulat, a dél-koreai Kospi 0,4 százalékkal feljebb került, míg a szingapúri tőzsde 0,8 százalékot erősödött.
  • A határidős amerikai indexek mérsékelten emelkednek, míg a határidős DAX 0,1 százalékos esést vetít előre a mai piacnyitásra.
  • Gazdasági adatokat tekintve a hétfői naptár még kicsit üresnek mondható, hiszen itthon a szolgáltatások külkereskedelmén kívül más lényeges adat nem érkezik, de külföldön is csak a német infláció friss adatát lehet kiemelni.
  • Az olaj ára esik a mai kereskedésben, a Brent ára hordónként 72,5 dolláron áll, míg a WTI típus 68,5 dolláron. Az arany árfolyama 0,3 százalékos mínuszban van, jelenleg unciánként 1813,5 dolláros az árfolyam.
  • A forint ma reggel nem mutat érdemi elmozdulást a vezető devizákkal szemben, így 349,2 forintot kell adni egy euróért, a dollárral szemben pedig a 295,9 forintos szinten állnak a jegyzések.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Getty Images

amerikaitozsdeshutterstock
bull
gázvezeték északi áramlat 2
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
műhold
natanz atomlétesítmény irán
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Ingynes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
amerikaitozsdeshutterstock