Előfizetői tartalom

Hárommillió kínai vakcinát ajánlottak fel Észak-Koreának - Nem kérték

Portfolio
Észak-Korea visszautasította a kínai Sinovac Biotech gyógyszergyártó által kifejlesztett Covid-19 vakcina nagyjából hárommillió adagját, és közölte, hogy inkább a nehezebben helyzetben lévő országokba küldjék. Az oltásokat az elmúlt hetekben a Covax kezdeményezésen keresztül ajánlották fel, amely egy olyan, főként nyugati kormányok által finanszírozott program, amely az alacsonyabb jövedelmű országok vakcinákhoz való hozzájutását segíti.

Az észak-koreai közegészségügyi minisztérium elutasította a szállítmányt, a Covid-19 vakcinák korlátozott globális kínálatára és a máshol továbbra is fennálló kedvezőtlen vírushelyzete hivatkozva - közölte az Unicef szóvivője, amely a Covax nevében segít az oltások kiszállításában. Észak-Korea azt kérte, hogy az oltóanyagokat "a súlyosan érintett országokba szállítsák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés