Előfizetői tartalom

Kötvényt bocsátott ki az MVM

MTI
Első közvállalatként 55 milliárd forint névértékű aukciót hajtott végre a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési kötvényprogram (NKP) keretében az MVM Zrt. szerdán. Az aukció keretében 67,6 milliárd forint összegű ajánlat érkezett a befektetők részéről, amelyből a kibocsátó 55 milliárd forint névértékű ajánlatot fogadott el. Az 1100 darab, egyenként 50 millió forint névértékű, fix kamatozású, 10 éves futamidejű, a hetedik évtől amortizálódó kötvény éves átlagos hozama 3,48 százalék, a kupon mértéke 3,25 százalék.

Az MVM Csoport az új forrást a tervezett beruházások és akvizíciók finanszírozására, továbbá a finanszírozási bázis diverzifikálására használja fel azzal, hogy a kibocsátás ellenértékét nem fordítja szén alapú termelő kapacitásainak működtetésére, illetve bővítésére. A közleményben felidézték, hogy az MNB a 2019-ben elindult Növekedési kötvényprogramot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés