Előfizetői tartalom

Vadonatúj elektromos modelleket gyártanak majd a debreceni BMW-gyárban

Nagy Viktor
Nagy beruházás zajlik Debrecen határában, a BMW épít autógyárat, ahol 2025-től vadonatúj platformon készülnek majd olyan elektromos autók, amik most még nincsenek is a BMW kínálatában. Az üzemet úgy tervezték, hogy bármikor felskálázható, bővíthető, ha úgy alakulnak az igények, a debreceni gyárban tehát az eredetileg tervezett évente 150 ezer autónál is jóval többet gyárthatnak majd, de a bővítés egyelőre nem szerepel a tervek között. Az üzem leendő területén jártunk, ahol megmutatták, hol tart most a beruházás, egy kerekasztal beszélgetésen pedig a BMW szakemberei, az üzemfejlesztésért felelős igazgató, Jochen Lorenzen és a BMW debreceni projektigazgatója, Andreas Pfleger beszéltek a beruházásról, a fejlesztések irányáról. Bónusz: egy iX3-as BMW-vel mentünk el az üzemig, így egyszerre láthattuk, mi az elektromos autók jelene, és mi lesz a jövője a BMW-nél.

Debrecenbe kéne menni 2018 júliusában jelentette be a BMW, hogy legújabb üzemét Debrecenben építi majd fel. A német autógyártó egyértelműen európai, azon belül is kelet-európai gyártási helyszínt keresett, előbbi azért volt fontos, mert az elmúlt évtizedekben az amerikai és a kínai gyártást már megerősítették, így a következő lépésben az európai gyártást igyekeztek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái