Előfizetői tartalom

Vadonatúj elektromos modelleket gyártanak majd a debreceni BMW-gyárban

Nagy beruházás zajlik Debrecen határában, a BMW épít autógyárat, ahol 2025-től vadonatúj platformon készülnek majd olyan elektromos autók, amik most még nincsenek is a BMW kínálatában. Az üzemet úgy tervezték, hogy bármikor felskálázható, bővíthető, ha úgy alakulnak az igények, a debreceni gyárban tehát az eredetileg tervezett évente 150 ezer autónál is jóval többet gyárthatnak majd, de a bővítés egyelőre nem szerepel a tervek között. Az üzem leendő területén jártunk, ahol megmutatták, hol tart most a beruházás, egy kerekasztal beszélgetésen pedig a BMW szakemberei, az üzemfejlesztésért felelős igazgató, Jochen Lorenzen és a BMW debreceni projektigazgatója, Andreas Pfleger beszéltek a beruházásról, a fejlesztések irányáról. Bónusz: egy iX3-as BMW-vel mentünk el az üzemig, így egyszerre láthattuk, mi az elektromos autók jelene, és mi lesz a jövője a BMW-nél.

Debrecenbe kéne menni 2018 júliusában jelentette be a BMW, hogy legújabb üzemét Debrecenben építi majd fel. A német autógyártó egyértelműen európai, azon belül is kelet-európai gyártási helyszínt keresett, előbbi azért volt fontos, mert az elmúlt évtizedekben az amerikai és a kínai gyártást már megerősítették, így a következő lépésben az európai gyártást igyekeztek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés