GettyImages-1211246429 (18)
Üzlet

Harmadik napja esik a Dow és az S&P 500

Portfolio
Az Egyesült Államok tőzsdéi gyengén teljesítenek ma, a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is lejjebb került. Az ázsiai tőzsdék többnyire mínuszban zártak, míg Európában szintén esnek a börzék, mivel a befektetők attól tartanak, hogy lassíthat majd az eszközvásárlási programján az EKB. Elsősorban a ciklikus részvények teljesítenek gyengén, mint az autógyártók, a bankok és az olajtársaságok. A BUX index végül 0,21 százalékkal került lejjebb a nap végére és érdemes kiemelni, hogy augusztusban az éves infláció itthon a vártnál magasabban alakult, 4,9 százalékon.

Nem lett jobb a vége

Nagyon szűk intervallumban mozogtak szerdán az amerikai részvényindexek és a fokozatos emelkedés ellenére sem tudtak pluszba kapaszkodni. A Dow 0,2%-ot, az S&P 500 0,13%-ot veszített értékéből, ezzel már sorozatban a 3. napja zártak a negatív tartományban. A Nasdaq 0,57%-kal került lejjebb.

A befektetők továbbra is a koronavírus delta variánsának terjedése miatt aggódnak, valamint a jegybankok leépülő mérlegfőösszegének hatásaitól.

Mínuszban zárt a magyar tőzsde

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat mellett a BUX index 0,21 százalékos mínuszban fejezte be a napot, a magyar blue chipek közül az OTP 0,14 százalékkal, míg a Mol 0,33 százalékkal került feljebb. Ezzel szemben a Richter árfolyama 1,59 százalékkal, a Magyar Telekomé pedig 0,68 százalékkal került lejjebb.

buxyyíí

Vegyes nyitás az amerikai tőzsdéken

A kereskedés megkezdését követően felemás kép látható az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones 0,2 százalékos pluszban áll, az S&P 500 stagnál, míg a Nasdaq 0,3 százalékkal került lejjebb.

a&p5022

Mínuszban a magyar tőzsde, ralizik a 4iG

A kedvezőtlen nemzetközi hangulatban a magyar tőzsde sem teljesít jól, a BUX index közel 0,5 százalékos mínuszban áll, a magyar blue chipek közül a Richter áll a legrosszabbul, amely 1,71 százalékkal került lejjebb. Ezzel szemben a tegnapi zuhanást követően ralizik a 4iG, illetve emelkedik a Masterplast is.

Sokan összeomlásra számítanak, mégsem jön esés a tőzsdéken – Mi folyik itt?

Lassan másfél éve már annak, hogy a tőzsdék érdemi korrekció nélkül, gyakorlatilag folyamatosan emelkednek. Ahogy arról mi is beszámoltunk már egy korábbi cikkünkben, aki év elején nyitott részvény, nyersanyag, vagy kriptovaluta pozíciót, az nagy valószínűséggel szép profitban ül, sőt, igazából olyan tőkepiaci termékeket volt nehezebb találni, amelyeknek csökkent az árfolyama. Persze ahogy a mondás tartja, a fák nem nőnek az égig, és ahogy beköszöntött a szeptemBEAR, egyre inkább felerősödnek az olyan hangok, akik az összeomlást várják, és a befektetők is óvatosabbak lettek. Egy bizarr dolog van csak ebben az egészben: mégis hogyan lehet az, hogy piac kockázatkerülő üzemmódba kapcsolt, mégis sorra dőlnek a csúcsok a tőzsdéken?

Tovább a cikkhez

Tőkeemelést hajt végre a Set Group, jelentősen csökken az adósságállomány

A Set Group zártkörű tőkeemelést hajt végre, melynek eredményeképpen a közel 1,8 milliárd forintos kötelezettségállománya több, mint 1,5 milliárd forinttal csökken.

Tovább a cikkhez

Lefordultak az európai tőzsdék, szigorítástól tartanak a befektetők

Alaposan lefordultak az európai tőzsdék, a vezető részvényindexek közül a DAX 1,5 százalékkal, a CAC 1,3 százalékkal, míg a FTSE 0,7 százalékkal került lejjebb. Az esések mögött az állhat, hogy a befektetők arra számítanak, hogy a csütörtöki kamatdöntésén az EKB bejelentheti, hogy lassítanak majd az eszközvásárlási programjukon. Ennek köszönhetően elsősorban a gazdaságilag érzékenyebb szektorok teljesítenek rosszul, mint az autógyártók, a bankok és az olajtársaságok.

Cathie Wood szerint sokáig tarthat még a tőzsdék szárnyalása

Cathie Wood úgy fogalmazott a Yahoo Finance Live adásában, hogy ahogy a boomerek évtizedek óta jelentősen befolyásolták a részvénypiacot, úgy gyermekeik - azaz az Z-generációsok - ugyanilyen fontosak lesznek, ha nem még fontosabbak a befektetés szempontjából az elkövetkező évtizedekben.

Tovább a cikkhez

Rég nem látott zuhanás a kriptopiacon, és még mindig nincs vége az esésnek

Kifejezetten csúnya esést láttunk tegnap a kriptovaluták piacán, a bitcoin és a fontosabb altcoinok árfolyama 10 százalékot meghaladó mértékben zuhant. Az esésre azt követően került sor, hogy Salvador a világon elsőként bevezetett a bitcoint törvényes fizetőeszközként, azonban a digitális tárcaszolgáltatása már az induláskor problémákba ütközött, és több tőzsdén akadozott a kereskedés a kriptovalutákkal. Ezek után gyorsan kezdett romlani a hangulat, bár a nap végére némi vételi erő is megmutatkozott, hiszen a napon belüli mélypontokhoz képest azért bőven visszajöttek az árfolyamok, azonban a ma délelőtti kereskedésben is inkább negatív hangulat uralkodik.

Tovább a cikkhez

Megszólaltak az elemzők a meglepő magyar inflációs adat után

Meglepte az elemzőket, hogy az előző hónaphoz képest gyorsult az infláció Magyarországon. Drágul az éttermi szolgáltatás, 2009 óta nem látott áremelkedés van a tartós fogyasztási cikkeknél, és még a forint erősödése sem tudja fékezni a folyamatokat. Véleményük szerint a Magyar Nemzeti Bank folytathatja a kamatemelési ciklust, hogy megfékezze az árak gyors emelkedését, hiszen a mai inflációs adat a jegybankot is meglepte.

Tovább a cikkhez

OTP részvényeket értékesített a bank vezérigazgató-helyettese

Bencsik László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese OTP-részvényeket értékesített összesen 73,69 millió forintért.

Tovább a cikkhez

Mínuszban az európai tőzsdék

Az európai tőzsdéken többnyire mínuszok láthatóak a kereskedés megkezdése után, a vezető részvényindexek közül a DAX 1,2 százalékkal, a CAC 1,1 százalékkal, míg a FTSE 0,4 százalékkal került lejjebb. Emellett lejjebb került a belga, a holland, az olasz és a spanyol börze is.

A tegnapi zuhanás után ma megtáltosodtak a 4iG részvényei

Tegnap alaposan lefordult a 4iG papírja, amely napközben több mint 10 százalékos pluszban állt, amelyet egy zuhanás követett egészen mínusz 12,7 százalékig a nap végére. Ma azonban jött a „buy the dip” és ismét raliznak a papírok a masszív profitrealizálást követően.

Tovább a cikkhez

Kétszámjegyű korrekcióra számít a Morgan Stanley

Bár a Morgan Stanley továbbra is optimista a gazdaság kilátásaival kapcsolatban, ez nem akadályozta meg a befektetési bankot, hogy az amerikai részvénypiac közelgő korrekciójára figyelmeztessen. A a Morgan Stanley Wealth Management befektetési igazgatója szerint a legaggasztóbb körülmények most a koronavírus okán kórházban ápolt betegek számának növekedése, a zuhanó fogyasztói bizalom, az egyre magasabb kamatlábak és a jelentős geopolitikai kockázatok lehetnek.

Tovább a cikkhez

Stagnál a BUX index a nyitást követően

A BUX index stagnál a nyitást követően, a magyar blue chipek közül az OTP 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Mol és a Magyar Telekom stagnál, a Richter pedig minimálisan feljebb került.

Kellemetlen meglepetés: újra küszöbön az 5 százalékos infláció Magyarországon

Az előzetesen várt 4,7%-nál magasabb, 4,9% volt augusztusban az éves infláció Magyarországon – közölte a KSH szerda reggel. A szakértők szerint a következő hónapokban további emelkedés jöhet, az év végéig még bőven 5 százalék fölé kúszhat az áremelkedés üteme.

Tovább a cikkhez

Új őrület hódít, a PayPal is BNPL-céget vesz 2,7 milliárd dollárért

A PayPal amerikai fizetési óriás bejelentette, hogy megveszi a japán Paidy nevű BNPL-szolgáltató (Buy Now Pay Later) egy 2,7 milliárd dolláros, nagyobb részben készpénzes tranzakció során – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Vegyes nyitás jöhet Európában

  • Az Egyesült Államokban kedvezőtlenül alakult a kereskedési hangulat, a Dow Jones 0,76 százalékkal, az S&P 500 0,34 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq csak minimálisan tudott emelkedni. Ezt részben az indokolhatja, hogy több arra utaló jel is látható, hogy az amerikai gazdaság növekedési üteme lassulhat, illetve a koronavírus-járvány terjedése is bizonytalanságot okoz.
  • Az ázsiai piacokon többnyire esések láthatóak, a hongkongi börze 0,3 százalékkal, a sanghaji részvényindex 0,1 százalékkal, a Kospi 0,8 százalékkal, míg az ausztrál tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb. A japán Nikkei ellenben 0,8 százalékos pluszban áll.
  • A határidős amerikai részvényindexek kisebb pluszt vetítenek előre, míg a határidős DAX 0,1 százalékos pluszban áll.
  • A KSH ma reggel teszi közzé az augusztusi inflációs adatot, amely a forint sorsát is érdemben befolyásolhatja. Júliusban 4,6 százalékra esett vissza az áremelkedési ütem az előző havi 5,3 százalékról. Ezzel egyidőben jelenik meg a júliusi külkereskedelmi statisztika is, míg a Pénzügyminisztérium az államháztartás augusztusi előzetes adatait teszi közzé. Az Egyesült Államokban pedig a Fed Bézs könyve érkezik majd.
  • Az olaj árfolyama 0,4 százalékkal került feljebb, egy hordó Brent ára így 72,5 dollár, míg a WTI típus 68,8 dollárba kerül. Az arany árfolyama unciánként 1795 dolláron stagnál.
  • A forint árfolyama gyengül ma, egy euró jelenleg 348,9 forint, míg a dollár 294,8 forint.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Peter Juelich/Bloomberg via Getty Images

hiventures vezetői panelbeszélgetés
budapest
bull
vakcina románia
ingatlanpiac
mobilfizetés pos-terminál bankkártya
Budapest Borfesztivál
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Foglalkozunk a hazai, az európai, az amerikai részvényekkel, és a fontosabb tőzsdeindexekkel.
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
hiventures vezetői panelbeszélgetés