Előfizetői tartalom

Hétszerezni tudott, aki egy éve Masterplastba tette a pénzét - De még így sem drága a részvény?

Fekete Beatrix
Közzétette legfrissebb eredmény-előrejelzését a Masterplast menedzsmentje, aminek hatására új történelmi csúcsra emelkedett a részvények árfolyama a keddi kereskedésben. Elképesztő ralin van túl a papír és már nincs messze az árfolyam a cég elnöke, Tibor Dávid által megfogalmazott legutóbbi célártól. Megnéztük, hogy olcsó-e még a Masterplast az európai szektortársakhoz viszonyítva.

Jelentősen módosította kedden a Masterplast menedzsmentje az idei évre vonatkozó eredményvárakozását, miután az első félévben már teljesítette a cég a januárban megfogalmazott adózott eredménycél 90 százalékát. Az első nyolc hónap eredményei alapján a 2021-es bevételprognózisát 25 százalékkal, profitvárakozását pedig közel 50 százalékkal emelte meg a januárihoz képest a vezetőség. Azt, hogy milyen gyorsan változnak a kilátások a Masterplastnál, jól mutatja, hogy a januárban megfogalmazott idei eredménycélt alig fél évvel később kénytelen volt visszavonni a menedzsment. A friss éves prognózisokat az első 8 hónap eredményei alapján publikálta most a vezetőség.

A bejelentés hatására új történelmi csúcsra emelkedett kedden a Masterplast részvényeinek árfolyama, az átlagosnál magasabb részvénypiaci forgalom mellett, napközben egészen 4880 forintig szárnyalt a részvény.

A Masterplast sztorija már tavaly év végén kezdődött, és arra, ami az árfolyammal történt azóta, nehéz szavakat találni, az átárazódás nem írja le megfelelően a ralit. Miközben a pandémia előtt a cég részvényárfolyama jellemzően 700 forint körül mozgott, és tavaly márciusban még 514 forinton is lehetett Masterplast-részvényeket venni, tavaly november közepén már 1000 forint felett álltak a jegyzések. A cég tavaly belépett az egészségiparba, ami szépen hozza az eredményeket, új szintre emelte a vállalatot mind a bevétel, mind a profit tekintetében. Már nem ugyanaz a vállalat a Masterplast, mint a német akvizíció előtt.

A cikkünk tartalmából:

  • Közzétette friss eredményvárakozásait a Masterplast menedzsmentje.
  • A hírre történelmi csúcsra emelkedett kedden a részvények árfolyama.
  • Idén közel 140 százalékos pluszban van a papír, az elmúlt egy évben pedig hétszerezett az árfolyam.
  • Olcsó még, vagy drága már a Masterplast a szektortársakhoz képest?

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái