OXO Technologies
Üzlet

Elindult a kereskedés az OXO Technologies részvényeivel

Portfolio
Megkezdődött a kereskedés az OXO Technologies Holding részvényeivel a BÉT Xtend piacon. A technológiai befektetésekkel foglalkozó társaság korábban a BÉT középvállalati szolgáltatáspalettájának több elemét is igénybe vette: 2019 óta a BÉT50 közösség tagja, 2020 júniusában részt vett a BÉT zártkörű, vállalatok és potenciális befektetők együttműködését elősegítő rendezvényén, a BÉT Xmatchen, a tavalyi év decemberében pedig a BÉT Mentor Program keretében jutott a tőzsdei megjelenéshez szükséges felkészülést segítő támogatáshoz.

Az OXO Technologies Holding értékpapírjai a mai napon tartott ünnepélyes kereskedésindító csengetési ceremóniát követően váltak elérhetővé a befektetők számára a BÉT Xtend piacon. Az eseményen Oszkó Péter, az OXO Technologies Holding igazgatóságának elnöke és Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója volt jelen.

A tőzsdei bevezetést megelőzően az OXO Technologies Holding sikeres zártkörű tőkeemelést hajtott végre, amelynek keretében 3 650 forintos áron, 1,25 milliárd forint értékben kerültek értékesítésre a részvények. A Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap II. Részalap által nyújtott 600 millió forint azonnali tőkeemelése, valamint 700 millió forintra vonatkozó szándéknyilatkozata mellett több mint 30, részben intézményi, részben magánbefektető vett részt a tőkeemelésben, további összesen 652 millió forint értékben. A tőzsdei bevezetés és a tranzakció lebonyolítását Kijelölt Tanácsadóként a DLA Piper Business Advisory támogatta.

Az OXO Csoport 2014 óta tevékenykedik technológiai befektetőként. A cégcsoport sikeres portfóliójának és befektetői körének összefogása érdekében 2020 januárjában megalakult az OXO Technologies Holding, amely mára a technológiai ágazat egyik vezető befektetői társaságává vált a közép-kelet-európai régiós piacon. A társaság több mint 10 technológiai befektetést fog közre, legfőképpen a nemzetközi piacra fókuszálva, az adatelemzések és egyéb adatalapú szolgáltatások, a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság, a vállalati megoldások és felhő alapú szolgáltatások, valamint a pénzügyi szolgáltatások és elektronikus kereskedelem területén.

"A tőzsdei kereskedésünk elindulása azt jelenti, hogy hazánkban elsőként a technológiai innovációk papírjai a nyilvános piacokon is elérhetővé váltak. Mostantól azon fogunk dolgozni, hogy a hazai és régiós innovációk nemzetközi növekedési potenciálja egyre szélesebb és sikeresebb portfólió formájában jelenjen meg a részvényeinkben." – emelte ki Oszkó Péter, az OXO Technologies Holding igazgatóságának elnöke.

„Magyarország erős innovációs képességgel rendelkezik IT területen, azonban fontos, hogy ezek a cégek megfelelő tőkefinanszírozási lehetőségeket találjanak itthon a hazai tőkepiacon, ami fontos lépés a világpiac meghódítása felé vezető úton. Az OXO Holding ebben a finanszírozási, befektetési modellben képvisel jelentős újdonságot, hiszen a holding tőzsdei megjelenésével ötvözi a nyilvános tőkepiacokban rejlő lehetőségeket a start-up befektetésekhez szükséges szaktudással.” – tette hozzá Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

amerikaitozsdeshutterstock
bull
gázvezeték északi áramlat 2
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
műhold
natanz atomlétesítmény irán
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Ingynes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
amerikaitozsdeshutterstock