apple200819
Üzlet

Súlyos csapást mért az Apple-re egy szövetségi bíró

Portfolio
Súlyos csapást mért az Apple-re egy amerikai szövetségi bíró, aki arra kötelezte a techcéget, hogy engedje az App Store-ját használó alkalmazásoknak, hogy az Apple-n kívüli fizetési csatornák felé tereljék a felhasználóikat - írja a New York Times.

Az Apple és a szoftverfejlesztők közt lassan egy éve folyik vita az App Store fairségével kapcsolatosan; ezt az hívta életre, hogy tavaly az Epic Games beépített az iPhone-os Fortnite-ba egy olyan funkciót, melyen keresztül közvetlenül az Epicnek lehetett fizetni a játékon belüli mikrotranzakciókért, nem pedig az Apple rendszerén keresztül. Erre azért volt szükség az Epic szerint, mert az Apple akár 30%-os jutalékot is beszedhet egyes tranzakciókról. Válaszul az Apple letiltotta a Fortnite-ot az App Store-ról.

Most Yvonne Gonzalez Rogers bíró úgy határozott, hogy az Apple hozzáállása sérti a kaliforniai versenyjogi szabályokat, ezért arra kötelezte a techcéget, hogy engedélyezze az App Store-t használó fejlesztőknek, hogy más fizetési rendszereket is felkínáljanak felhasználóiknak az alkalmazásaikon keresztül. Az Apple-nek 90 napja van eleget tenni a kérésnek.

Az Epicnek rossz hír viszont, hogy Gonzalez Rogers azt is kimondta, hogy az Epic megsértette az Apple-vel kötött szerződés feltételeit és azt sem mondta ki, hogy az App Store sérti a monopólium-ellenes szabályokat.

Az Apple valószínűleg megpróbálja megtámadni a végzést a bíróságon. A bejelentés után a techcég papírjai 3%-ot gyengültek a Nasdaqon.

Címlapkép: Getty Images

bull
gázvezeték északi áramlat 2
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
műhold
natanz atomlétesítmény irán
joe biden
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Ingynes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
gas