Előfizetői tartalom

Hullámvasúton a kriptopiac - Álhírre tépték meg, majd ütötték vissza a litecoint

Portfolio
Látszólag jó hírt kaptak ma a kriptobefektetők, hiszen a Walmart bejelentette, hogy együttműködik a Litecoin Alapítvánnyal és október 1-től elfogadja a litcoint fizetőeszközként az üzleteiben. A befektetők kedvezően fogadták a hírt, hiszen a litecoin árfolyama gyakorlatilag percek leforgása alatt 37 százalékot emelkedett. Ezek után viszont hamar megfordult a hangulat, a litecoin is visszaadta az emelkedést, és a bitcoin is gyorsan lefordult a rövid felpattanás után, miután kiderült, hogy az egész bejelentés hamisítvány volt.

A hír megjelenését követően 15 perc leforgása alatt 36,9 százalékot ralizott a litecoin árfolyama, majd gyorsan jött a fordulat, hiszen az árfolyam az emelkedés közel felét percekkel később visszaadta. Nem csak a litecoin, de a többi népszerű kriptovaluta árfolyama is felpattant a hírre, de hamar visszafordult a hangulat, a bitcoin árfolyama 45 000 dollárról pattant fel közel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés