Budapesti Értéktőzsde
Üzlet

48 százalékos felértékelődési potenciál van az AutoWallisban az OTP szerint

Portfolio
Az OTP elkezdte az követni az AutoWallist, és egy részletes elemzést közölt a cégről, amelyben 164 forintos célár mellett vételre ajánlja a vállalat részvényét. Az OTP 12 havi célára 48 százalékos felértékelődési potenciált feltételez.

A fontosabb megállapítások a következők:

  • Bár a 2019-ben meghirdetett növekedési tervek ambiciózusnak tűntek, a vállalat a tavalyi évben végrehajtott akvizíciókkal és üzletfejlesztési lépésekkel (Opel nagykereskedelmi jogok elnyerése, az Iniciál Autóház feletti kontrolljog megszerzése, a Wallis Kerepesi és a ljubljanai BMW kereskedés felvásárlása, illetve a Jaguar Land Rover márkakereskedés elindítása) képes volt még ezekhez képest is gyorsabb növekedést végrehajtani. Az árbevétel idén 126 százalékkal emelkedhet 200 milliárd forintra, miközben az EBITDA az OTP szerint szerint közel háromszorosára fog hízni 6 milliárd forintra, és mindez 2,1 milliárd forintos nettó profitot eredményezhet. Bár a chiphiány miatti ellátási problémák negatívan befolyásolják az értékesítési volumeneket idén és jövőre, a ciklikus gazdasági kilábalás miatt az autók iránti kereslet erős marad, így a vállalatok a volumenoldali kiesést a marzsok bővülésével képesek lehetnek nagyrészt ellensúlyozni. Mindezek alapján 2022 és 2026 között éves átlagos 13 százalékos árbevétel és 15 százalékos EBITDA bővülésre számít az OTP organikus úton.
  • Az eredménytermelés javulásával együtt a vállalat szabad készpénz termelése is egyre erősebb lehet, amivel párhuzamosan a tavaly megemelkedett eladósodottsági szintek csökkenését várja az OTP (a tavalyi 71 százalékos eladósodottsági ráta 2026-ra 30 százalék körüli szintekre apadhat).
  • Fontos, hogy az OTP az akvizíciókon keresztül történő növekedési célokat egyelőre konzervatív módon nem építette be az előrejelzéseibe, ami további potenciált jelenthet a fair érték kalkulációra nézve. Márpedig a növekedés nem ért véget, a vállalat pénteken jelentette be a szlovén Avto Aktiv kereskedés felvásárlását, melynek számait a részletek ismeretében az OTP beépíti majd a modelljébe.
  • A vállalat kapitalizációja 37,7 milliárd forint, a közkézhányad közel 30 százalékos, a nagytulajdonos a Veres Tibor érdekeltségébe tartozó Wallis Asset Management. A papír likviditása egyelőre alacsony, a napi forgalom az elmúlt évben átlagosan alig múlja felül a 10 millió forintot. A vállalat azonban dolgozik azon, hogy a likviditás növekedjen, részben ezt a célt szolgálja majd az idei évre tervezett 4-6,5 milliárd forintos intézményi és lakossági tőkeemelés új részvények kibocsátásával. A tőkebevonásra a növekedési tervek finanszírozása miatt van szükség.

A vállalat reális értékének meghatározását DCF modell segítségével végezte az OTP, mely alapján 164 forintos 12 havi célárfolyamot határoztak meg a részvényekre, amely mellett vételre ajánlják az AutoWallis papírjait. A jelenlegi részvényárfolyamhoz képest ez 48 százalékos felértékelődési potenciált jelent. Az OTP szerint a vállalat a szektortársaihoz képest fair árazáson forog, a jelentősebb növekedési kilátások miatt azonban némi árazási prémium indokolható is lehet.

Az AutoWallis árfolyama idén 29,4 százalékkal került feljebb.

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

bull
gázvezeték északi áramlat 2
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
műhold
natanz atomlétesítmény irán
joe biden
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Ingynes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
gas