mobiltelefon telefon
Üzlet

Felfedeztek egy súlyos hibát, ami az összes iPhone-t érinti

Portfolio
A világszintű botrányt kirobbantó Pegasus nevű kémszoftver fejlesztője, az izraeli NSO Group újra címlapokra került, most azzal, hogy egy eddig soha nem látott technikával képes feltörni az Apple iPhone mobiltelefonjait – számolt be a Reuters.
A banki kiberbiztonságról is szó lesz a Portfolio október 13-ai Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!

A rendszeresen felfedezett különféle sérülékenységekhez képest a most napvilágra került nulladik napi (azaz a szoftverfejlesztő által nem ismert) biztonsági rés azért különleges, mert

az NSO izraeli társaság által megtalált hiba kihasználásához nem szükséges semmilyen felhasználói interakció, láthatatlan, és az Apple összes iOS, OSX és watchOS operációs rendszerét érinti.

Kivéve azokat, melyeket ezen a héten hétfőn már frissítettek a sérülékenység ellen. A sérülékenységre a Citizen Lab nevű kutatócsoport hívta fel a figyelmet, az Apple is megerősítette a hírt, és a hétfőn kiadott frissítéssel befoltozták a biztonsági rést. Az Apple nem erősítette meg, hogy az NSO Group fedezte fel a sérülékenységet, az izraeli társaság pedig se nem cáfolta, se nem erősítette meg ezt a Reutersnek.

A Citizen Lab egy szaúdi meg nem nevezett aktivista telefonján találta meg azt a kémszoftvert, amely a sérülékenységet használta ki. Nem tudni, hogy az NSO Group mióta használta ki a nulladik napi biztonsági rést, de ebben az esetben február óta használták a szoftvert. A felhasználónak sehova nem kellett kattintania, semmit nem kellett tennie, a szoftver úgy is működik, és a felhasználó semmit nem érzékel belőle.

A sérülékenységet az iMessage automatikus fotórenderelésében találták meg. Nem lehet tudni, hogy hány ember után kémkedtek a módszerrel, ugyanakkor az Apple biztonsági szakértői szerint a felhasználók túlnyomó részét nem érinti az ügy, jellemzően csak kis számú speciális célpontot hallgatnak le ilyen módszerekkel.

(Reuters)

A banki kiberbiztonságról is szó lesz a Portfolio október 13-ai Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!

A címlapkép forrása: Getty Images.

amerikaitozsdeshutterstock
bull
gázvezeték északi áramlat 2
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
műhold
natanz atomlétesítmény irán
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Ingynes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
amerikaitozsdeshutterstock