Előfizetői tartalom

PPF: a Telenor Magyarország többségi tulajdonrészének eladása kizárt

A Telenor Magyarország 2018-ban került egy cseh befektetőcsoport, a PPF tulajdonába, 2019-ben pedig 25 százaléknyi tulajdont szerzett benne a magyar állami Antenna Hungária. Idén augusztusban jött a következő fordulat, a 4iG lehet ugyanis az Antenna Hungária nagytulajdonosa, amivel a 4iG közvetve 25 százalékos tulajdonrészt szerez a Telenor Magyarországban. De vajon megállnak ott, vagy eladja többségi tulajdonrészét a PPF az állammal távközlési szuperholdingot építő 4iG-nek? Többek között ennek igyekeztünk utána járni a PPF prágai központjában rendezett háttérbeszélgetésen, ahol a sajtóval egyre nyíltabban kommunikáló PPF részéről Marek Sláčíkkal, a PPF csoport távközlési üzletágának vezetőjével beszélgettünk a mobil és vezetékes konvergenciáról, a PPF távközlési terveiről és a szektor jövőjéről.

Három évtizeddel ezelőtti alapítása után a régió egyik legnagyobb pénzügyi befektetője, a PPF már világszerte 94 ezer alkalmazottat foglalkoztat, számtalan szegmensben, amelyek közül a legnagyobb súlya még mindig a pénzügyi szektornak van, az elmúlt évek akvizícióinak, köztük a Telenortól megvett négy régiós operációnak köszönhetően azonban már a távközlési szektor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés