wallstreet_nyse
Üzlet

Figyelmeztet a részvénypiaci stratéga: extrém mozgások jöhetnek

Portfolio
Extrém mozgásokra figyelmeztet a pénzügyi piacokon az MBMG Group tanácsadócég alapítója. A CNBC által megszólaltatott stratéga szerint itt az ideje, hogy a befektetők a partvonalra helyezkedjenek és a készpénz felé súlyozzanak át.

Aggasztja a befektetőket az emelkedő infláció, a makrogazdasági kilátásokkal kapcsolatos bizonytalanság, a koronavírus-járvány, a beszállítói problémák és az értékeltségek alakulása. A kínai Evergrande csődjének következményei szintén megingathatják a piacokat – sorolta fel a legjelentősebb kockázatokat a CNBC.

Paul Gambles tanácsa csak az, hogy a befektetők legyenek egy kicsit óvatosabbak és érdemes felkészülni rá, hogy nagy mozgások is lehetnek. Bár az nem világos, hogy melyik irányba – teszi hozzá a részvénypiaci stratéga. Nagyon sok a megválaszolatlan kérdés, ezért azt javasolja a befektetőknek, hogy hacsak nincsenek felkészülve arra, hogy akár nagy ütéseket is elviseljenek, abban az esetben érdemes a partvonalra helyezkedni.

Véleménye szerint az egy hónappal ezelőtti helyzethez képest a piaci kockázatok jelentősen megemelkedtek, ezért az általa alapított MBMG Group, amely 1,5 milliárd dollárt kezel, drasztikusan emelte a készpénz súlyát. A kockázatok fedezésére az arany és az aranybányászattal foglalkozó vállalatokat javasolja, valamint az államkötvényekben lát fantáziát.

"Realizáld a profitokat" – tanácsolja Gambles. Szerinte inkább nyeljük le azt a félelmet, hogy kimaradunk valamiből, minthogy kitegyük magunkat potenciálisan egy szignifikáns veszteség kockázatának. Hozzáteszi, hogy nem állítja, hogy feltétlenül a küszöbön van az összeomlás, de benne vannak a levegőben extrém mozgások, bármelyik irányban.

Persze nem mindenki ért egyet azzal, hogy készpénzben kell ülni, Ray Dalio, a Bridgewater Associates alapítója például a héten azt javasolta a befektetőknek, hogy azzal kezeljék a kockázatokat, hogy halmozzák a készpénzt, inkább jól kell diverzifikálni.

A címlapkép forrása: Getty Images

bear_1
trader
hőmérőzés koronavírus maszkviselés
napelem_solarpanel

Holdblog Fogyó optimizmus

A tőzsdei hangulatindikátorok egy üzenete az szokott lenni, hogy ha sokan tartanak a részvényektől, akkor jó venni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Egyszerű és hatékony stratégia.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
budapest repülőtér ferihegy