Előfizetői tartalom

Ez a csőd az egész világot megrengetheti - Órák lehetnek már csak hátra a következő Lehman-eseményig

Portfolio
Az elmúlt napok hírei alapján egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy az összeomlás szélén áll a kínai ingatlanpiaci óriás, az Evergrande. A 300 milliárd dolláros adóságállománya alatt összeroppanni készülő vállalat méreténél fogva nem csak a kínai gazdaságnak jelentene sokkot, de továbbgyűrűző hatásait más piacok és szektorok is megérezhetik. A CNBC most azt szedte össze, hogy miért lehet veszélyes az egész világgazdaságra az Evergrande csődje.

Egyre súlyosabb a kínai ingatlanfejlesztő óriás, az Evergrande helyzete. A héten a Bloomberg már arról számolt be bennfentes forrásokra hivatkozva, hogy a kínai lakhatási és vidékfejlesztési minisztérium egy, a napokban tartott találkozón tájékoztatta a kínai bankokat arról, hogy az Evergrande nem fogja tudni fizetni a szeptember 20-án esedékes kamatokat. Az amerikai hírügynökség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés