Előfizetői tartalom

Beszakadtak a tőzsdék, az amerikai indexek is mínuszban zártak

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken kifejezetten gyengén indult a hét, a nyitva tartó piacok közül a hongkongi tőzsde több mint 3 százalékot esett, miután a befektetőket aggasztja, hogy az Evergrande kínai ingatlanfejlesztő esetleges bedőlése rendszerszintű kockázatot hordozhat magában. Az általánosan negatív részvénypiaci hangulatot tükrözi, hogy az európai tőzsdék is nagyobb esést produkáltak. A negatív hatás az amerikai tőzsdére is átgyűrűzött, így valamennyi jelentősebb index mínuszban zárt a nap végére. A hangulatot az sem javította, hogy az amerikai pénzügyminiszter sürgette a kongresszust, hogy függessze fel vagy emelje meg az államadósság-plafont, ellenkező esetben katasztrófával néz szembe az ország - ez alapján tehát fennáll a lehetősége, hogy a világ két legnagyobb gazdaságát is adósságválság fenyegeti. Mindeközben az is bizonytalanságot szül, hogy a héten tart kamatdöntő ülést az amerikai jegybank, ahol bejelenthetik az eszközvásárlási program visszavágását, amit minden bizonnyal kedvezőtlenül fogadna a piac.

2021. szeptember 20. 22:15 Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék A kereskedés végére valamelyest enyhült az esés a legfontosabb tőzsdeindexeknél, azonban így is, a korábbiakhoz képest jelentősebb gyengülés volt tapasztalható. Az S&P 500 végül 1,7 százalékos mínuszban zárt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái