Előfizetői tartalom

Gigantikus csőd fenyeget, megremegtek a tőzsdék

Portfolio
Alaposan lefordult a ma reggeli kereskedés során a hongkongi tőzsde, mínuszban az ingatlanfejlesztők és a bankok is. A befektetők elsősorban attól tartanak, hogy amennyiben bedől a csőd szélén álló Evergrande, amely a világ egyik legnagyobb és legeladósodottabb ingatlanfejlesztője, akkor annak szélesebb körű, rendszerszintű hatásai lehetnek. A hongkongi tőzsde mélyrepülése nyomás alá helyezte a nemzetközi tőkepiacokat is, nem csak a részvény-, de a nyersanyag- és kriptovaluta-piacok is esnek.

Lefordult a hongkongi tőzsde A világ legeladósodottabb ingatlanfejlesztője, az Evergrande körüli bizonytalanság hatásai utolérték a hongkongi tőzsdét is, a Hang Seng jelenleg több mint 3 százalékos mínuszban áll. Elsősorban az ingatlanfejlesztő vállalatok részvényei teljesítenek rosszul. Az ingatlanpiaci részvényeket tömörítő Hang Seng Property index értéke több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés