cramer
Üzlet

A guru szerint itt az ideje zsebre tenni némi profitot a kriptovalutákból

Portfolio
Jim Cramer, a CNBC műsorvezetője arra ösztönözte a kriptopénz-portfóliójukban nyereséggel rendelkező befektetőket, hogy realizáljanak némi profitot, mivel úgy véli, hogy a digitális eszközökre további negatív hatással lehet a kínai ingatlanfejlesztő, az Evergrande helyzete.

Tudom, hogy a kripto-rajongók soha nem akarják hallani, hogy azt mondom, hogy eladni, de ha nagy nyereségük van, mint nekem, nos, könyörgöm, hogy tegyék meg. Ne hagyjátok, hogy veszteséggé váljon. Adjatok el valamennyit, maradjon long a többi, aztán várjuk meg, hogy Kína megváltoztatja-e a hozzáállását az Evergrande megmentésével kapcsolatban.

- mondta a CNBC "Mad Money" című műsorának házigazdája.

Cramer azt mondta, hogy aggodalmai a tether nevű stablecoinhoz kapcsolódnak, amely egy olyan kriptovaluta, melynek értéke az amerikai dollárhoz van rögzítve. A tether a harmadik legnagyobb kriptopénz piaci kapitalizáció alapján, csak az ethereum és a bitcoin nagyobb nála. Cramernek egyébként van kitettsége ethereumban.

A probléma a tetherrel az, hogy különböző eszközökkel van fedezve, és ezeknek nagyjából a fele értékpapír - rövid lejáratú hitelek -, és ezek nagy része vélhetően - de nem biztosan - kínai értékpapír

- mondta Cramer.

A Tether közölte, hogy nincs Evergrande-kitettségük, viszont Cramer szerint rengeteg kínai vállalatot fog összezúzni ez a fiaskó, és nekik viszont van Evergrande kitettségük, ami komoly problémát jelenthet, ha elindul a dominó.

Az Evergrande egy jelentős ingatlanfejlesztő Kínában, és az ingatlanokon túlmenően számos más üzleti egységgel is rendelkezik, amelyek olyan iparágakban tevékenykednek, mint az egészségügyi szolgáltatások és az elektromos járművek. A vállalatnak több mint 300 milliárd dolláros teljes tartozása van, és nemrégiben figyelmeztette a befektetőket, hogy nem teljesítheti adósságait.

A kripto befektetőknek ébernek kell lenniük az Evergrande helyzetének kibontakozása közben, még akkor is, ha személyesen nem rendelkeznek tetherrel, mivel a stabilcoin bitcoin és ether vásárlására szolgál - mondta Cramer.

Ha a tether összeomlik, nos, akkor az az egész kripto ökoszisztémát kibelezi. Szóval ha bármilyen formában kriptót birtokolsz, és nagy nyereséged van, azt javaslom, hogy realizálj valamennyi profitot

- tette hozzá.

Cramer hangsúlyozta, hogy még mindig lát potenciált a kriptovaluták "mainstreamé" válásában, de fontosnak tartja, hogy legalább némi nyereséget realizáljunk, amíg lehet.

Címlapkép: John Lamparski/Getty Images

michal ron, a berne union elnöke
taxisok-koronavirus-jarvany-uzemanyagarak-aremelkedes
jackma
zöld iroda
infláció piac
FrankfurtiTőzsde
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
FrankfurtiTőzsde